LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-07-2010, 06:44 PM   #1
RJARRRPCGP
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: USA (Springfield, Windsor County, Vermont)
Posts: 57

Rep: Reputation: 15
Hello, has anyone else had this problem with SliTaz 3.0?


The XOrg log keeps showing that it's refusing to use the Nvidia glx module!

I keep seeing "No such file or directory" for a file that's right there!

That's even when I attempted to correct symlinks below with:


cd $fs/usr/lib/X11/modules/extensions
ln -s libglx.so.$VERSION libglx.so

cd $fs/usr/lib/
ln -s libGL.so.$VERSION libGL.so
ln -s libGL.so.$VERSION libGL.so.1
ln -s libGLcore.so.$VERSION libGLcore.so.1
ln -s libnvidia-cfg.so.$VERSION libnvidia-cfg.so.1
ln -s libnvidia-tls.so.$VERSION libnvidia-tls.so.1
ln -s libcuda.so.$VERSION libcuda.so.1
ln -s libcuda.so.$VERSION libcuda.so
ln -s libvdpau.so.$VERSION libvdpau.so.1
ln -s libvdpau_nvidia.so.$VERSION libvdpau_nvidia.so.1

cd $fs/usr/lib/X11
ln -s libXvMCNVIDIA.so.$VERSION libXvMCNVIDIA_dynamic.so.1


Interestingly, I get this or similar:

dlopen: libGLX.so: cannot open shared object file: No such file or directory
(EE) Failed to load /usr/lib/X11/modules/extensions//libglx.so <= corrected (because I made a typo, because I used different text, because I lost the darn text I pasted.
(II) UnloadModule: "glx"
(EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 7)


And with glxgears:

# glxgears
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual

This is when I install the Nvidia driver support with the new Taz hardware detection and installation. It actually gives me a botched install!

I forgot to also post this. It seems no matter what, I also get this entry:

EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the GLX module; please check in your X...

And The NVIDIA X Server Settings displays "Failed to query the GLX server vendor" when you try to view the GLX status info.


EDIT:

Welp, appears that the problem is not a SliTaz special. I saw other reports that look like the same symptoms I have, with other distros.

=> And that even changing symlinks don't fix the problem! <=

UPDATE:
My symptoms look like this: http://www.allquests.com/question/28...t-loading.html (Except I never saw mention of "unresolved symbol" or "undefined symbol".)

Last edited by RJARRRPCGP; 08-08-2010 at 07:01 PM.
 
Old 08-08-2010, 10:52 AM   #2
druuna
LQ Veteran
 
Registered: Sep 2003
Posts: 10,532
Blog Entries: 7

Rep: Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374
Hi,

I do see one thing:

Xorg complains about this: /usr/lib/X11/modules/extensions/nvidia/libglx.so

I do think you placed libglx.so here:/usr/lib/X11/modules/extensions and /usr/lib/

Shouldn't that be: /usr/lib/X11/modules/extensions/nvidia/ instead of /usr/lib/X11/modules/extensions/?

Hope this helps.
 
1 members found this post helpful.
Old 08-08-2010, 07:02 PM   #3
RJARRRPCGP
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: USA (Springfield, Windsor County, Vermont)
Posts: 57

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Sorry, I made a typo, it actually complains about the file that's right there!

I fixed most stuff, but it seems that any attempt to correct library issues from here on, makes it worse! I'm puzzled!

Last edited by RJARRRPCGP; 08-08-2010 at 07:03 PM.
 
Old 08-09-2010, 11:12 PM   #4
RJARRRPCGP
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: USA (Springfield, Windsor County, Vermont)
Posts: 57

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Hooray, fixed!

The solution was to go ahead with recompiling the kernel and get the installer right from Nvidia.

And I installed 256.44.

=> Just FYI, SliTaz's automated installation is broken! <=

=> Do not try to correct the symlinks of the SliTaz automated installation of Nvidia, it will just make things worse! <=

With SliTaz, compiling the kernel was pretty much nothing!

Last edited by RJARRRPCGP; 08-09-2010 at 11:20 PM.
 
  


Reply

Tags
slitaz, xorg


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are the Slitaz repos down? mercedes300 Linux - Distributions 2 08-19-2012 04:08 PM
Slitaz Video Tutorial metalx1000 Linux - Newbie 2 07-01-2010 11:24 AM
Webcam on Slitaz mikaelD Linux - Hardware 1 02-11-2010 06:09 AM
Any Slitaz Users here? linus72 Linux - General 1 06-14-2009 03:12 AM
SliTaz on USB Drive cryptoX Linux - Distributions 1 04-09-2009 10:34 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:02 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration