LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-03-2006, 01:22 PM   #1
tommygoober
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Distribution: Gentoo
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Gentoo live cd will not mount /dev/hdc on HP Omnibook xe3 (Gentoo 2006.0.0)


Hello

I run an HP Omnibook XE3 and im having a bit of trouble getting the 2006.0.0 build of the live cd to run. It hangs on setup.

Attempting to mount CD: - /dev/hdc

Nothing happens after this.
The specs of my computer are as follows:

Celeron 850mhz
376 Megs of ram
Intel 82830M Graphics controller
Basic CD-ROM
Currently running Windows XP Pro sp2.
Integrated Network contoller

I'm pretty new to this and attempted a good deal of research before I posted.
I'd be greatful for any help

Let me know if any more info is needed.
 
Old 06-03-2006, 01:28 PM   #2
soulxcavtor
Member
 
Registered: May 2006
Location: USA.FLorida
Distribution: Mandriva 2006 PowerPack
Posts: 238

Rep: Reputation: 30
try mount /mnt/cdrom
 
Old 06-03-2006, 01:39 PM   #3
tommygoober
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Distribution: Gentoo
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No dice

Quote:
Originally Posted by soulxcavtor
try mount /mnt/cdrom
This did not work.

Tried cdroot=/dev/hdc and cdroot=/dev/cdrom
 
Old 03-16-2007, 06:51 AM   #4
alittleknowledge
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Mount Hang

Be patient. I had the same problem and left it running and it was able to get past this point.
Bon chance.


Quote:
Originally Posted by tommygoober
Hello

I run an HP Omnibook XE3 and im having a bit of trouble getting the 2006.0.0 build of the live cd to run. It hangs on setup.

Attempting to mount CD: - /dev/hdc

Nothing happens after this.
The specs of my computer are as follows:

Celeron 850mhz
376 Megs of ram
Intel 82830M Graphics controller
Basic CD-ROM
Currently running Windows XP Pro sp2.
Integrated Network contoller

I'm pretty new to this and attempted a good deal of research before I posted.
I'd be greatful for any help

Let me know if any more info is needed.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mount /dev/hdc /dev/cdrom doesn't work ShrikesHarvest Linux - Newbie 10 02-21-2009 07:05 AM
CDROM: mount: /dev/hdc does not exist chrisdrossi Linux - Hardware 3 01-22-2006 02:13 AM
how can i install i915 on omnibook xe3 spillo3000 Linux - Laptop and Netbook 0 12-28-2005 06:32 AM
Please help. Gentoo: Emerge gentoo-dev-sources fails sendas4 Linux - Newbie 3 07-19-2004 11:44 AM
Gentoo: mount: special device /dev/hdg* does not exist mope Linux - Software 4 02-25-2003 12:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:16 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration