LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-12-2006, 10:41 PM   #1
The MJ
Member
 
Registered: Dec 2005
Posts: 41

Rep: Reputation: 15
Unhappy Ethernet connection suddenly died, I can't even get to the router!


I was fooling around in a root terminal, preparing my system to be repartitioned.
When I restarted, eth0 did not get started. ifconfig shows only the loopback device (lo), and /etc/init.d/network restart only restarts the loopback.

google.com can not be found, and typing my router's IP address gives me a connection refused error.

What could I have done to make my connection not even reach the router?
Or did my ethernet card just die?

I tried using a different ethernet cable, but the light on my ethernet card and the lights on the router stayed dark.

Any help or insight into the problem would be appreciated,
Thank you
-The MJ
 
Old 08-13-2006, 02:22 AM   #2
Bruce Hill
HCL Maintainer
 
Registered: Jun 2003
Location: Tupelo, MS
Distribution: Gentoo
Posts: 6,926

Rep: Reputation: 124Reputation: 124
Originally posted by The MJ
Quote:
I was fooling around in a root terminal, preparing my system to be repartitioned.
You only gave part of the clue. What did you issue in the root terminal?

You also don't tell which distribution of Linux you're using. Because of
the PATH I assume it's Debian or one of it's derivatives.

If you don't know what you issued, then issue and post the output of:
"cat .bash_history | tail -n 20" (without the quotes)

If you're not using bash, then you'll need to adjust appropriately.
 
Old 08-13-2006, 07:33 PM   #3
The MJ
Member
 
Registered: Dec 2005
Posts: 41

Original Poster
Rep: Reputation: 15
It is weird, it seems to be an intermittant thing. If I restart a couple times, it works, then if I restart again, it goes back to no eth0.

I am using Fedora Core 4
I was not only fooling around in the root terminal, but also logged in as root, and at one point in nautilus, launched from the root terminal. All I did was copy parts of /home, /etc, /var, and /usr/bin to a fat32 drive.

EDIT: I might end up reformatting the whole thing anyway, since windows just ate my partition table, and I have that backup of my important files.
 
  


Reply

Tags
eth0, ethernet, router


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ethernet suddenly stopped working Cherrycat Linux - Networking 7 04-14-2006 07:50 AM
Ethernet card suddenly no longer detected ! redhatman Linux - Newbie 9 10-03-2004 11:39 AM
redhat suddenly can't find ethernet card blahJake Linux - Networking 1 02-12-2004 01:47 PM
Network connection suddenly died KingofBLASH Linux - Networking 1 01-02-2004 11:41 AM
connection died unexpected jamaso Linux - Newbie 2 11-11-2001 06:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:06 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration