LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-29-2003, 01:42 PM   #1
tinaa
Member
 
Registered: Mar 2003
Posts: 58

Rep: Reputation: 15
Question Command stream end of file


Hello All,

I am using outlook Express for my mails, The mail server is a Linux Redhat
7.3 box with Qmail and
cyrus-sasl-1.5.24-25
cyrus-sasl-devel-1.5.24-25
cyrus-sasl-plain-1.5.24-25
cyrus-sasl-md5-1.5.24-25
imap-2001a-10

When i try to connect to the mail server it pops-up the login window for
Username and passwd , i entered the correct login name and passwd but still
it does not accept it.
When i checked for the logs here is what it says :
Aug 29 20:38:26 eric ipop3d[3330]: pop3 service init from 66.230.226.123
Aug 29 20:38:31 eric ipop3d[3330]: Command stream end of file while reading
line user=gbounce@domain.com host=[61.11.23.201]

When i use Webmail (Sqwebmail) the same thing works fine !

Why POP3 is not allowing outlook to check the mails....

The error means that the TCP connection has broken or the user didn;t logged
out properly etc... also somebody said that might be a DOS attack but that
is not the case..

Any help would be appreciated.

Thank you,
Tina.
 
Old 08-29-2003, 02:02 PM   #2
david_ross
Moderator
 
Registered: Mar 2003
Location: Scotland
Distribution: Slackware, RedHat, Debian
Posts: 12,047

Rep: Reputation: 66
AFAIK Sqwebmail is based on IMAP yet it looks like you are connecting to pop with outlook. Try using outlook with IMAP. If that works then take a look at your pop config.
 
Old 08-29-2003, 02:12 PM   #3
tinaa
Member
 
Registered: Mar 2003
Posts: 58

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks,

How do i use Outlook with Imap ?
Here is my Pop3 config i suppose this is right =>

[root@eric drive2]# cat /etc/xinetd.d/pop3s
# default: off
# description: The POP3S service allows remote users to access their mail \
# using an POP3 client with SSL support such as fetchmail.
service pop3s
{
disable = yes
socket_type = stream
wait = no
user = root
server = /usr/sbin/ipop3d
log_on_success += HOST DURATION
log_on_failure += HOST
}

and pam.d is
[root@eric drive2]# cat /etc/pam.d/pop
#%PAM-1.0
auth required /lib/security/pam_stack.so service=system-auth
account required /lib/security/pam_stack.so service=system-auth

I also added the Entry in /etc/hosts.allow
pop3: ALL

Still no use!
 
Old 08-29-2003, 02:15 PM   #4
david_ross
Moderator
 
Registered: Mar 2003
Location: Scotland
Distribution: Slackware, RedHat, Debian
Posts: 12,047

Rep: Reputation: 66
When configuring the e-mail client just select IMAP as the protocol not POP3.
 
Old 08-29-2003, 02:41 PM   #5
tinaa
Member
 
Registered: Mar 2003
Posts: 58

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Hello,

I disabled pop3 and used Imap
Here is the Error Outlook gives
The server responded with an error. Account: 'mail.domain.com', Server: 'mail.domain.com', Protocol: POP3, Server Response: '* OK [CAPABILITY IMAP4REV1 LOGIN-REFERRALS STARTTLS AUTH=LOGIN] [66.230.226.123] IMAP4rev1 2001.315rh at Sat, 30 Aug 2003 00:38:54 -0400 (EDT)', Port: 143, Secure(SSL): No, Server Error: 0x800CCC90, Error Number: 0x800CCC90

Thanks
 
Old 08-29-2003, 02:45 PM   #6
david_ross
Moderator
 
Registered: Mar 2003
Location: Scotland
Distribution: Slackware, RedHat, Debian
Posts: 12,047

Rep: Reputation: 66
Somethign funny is happening since outlook seems to think it is still using pop3 "Protocol: POP3". I would double check your config and make sure you didn;t just change the port numbers. If that doesn't work then try with Mozilla or a different client.
 
Old 08-29-2003, 02:55 PM   #7
tinaa
Member
 
Registered: Mar 2003
Posts: 58

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Sorry Now I am Using Imap and here is the error:

LOGIN failed

Configuration:
Account: 66.230.226.123
Server: 66.230.226.123
User name: gbounce@domain.com
Protocol: IMAP
Port: 143
Secure(SSL): 0
Code: 800cccd1

Thanks!
 
Old 08-29-2003, 03:07 PM   #8
david_ross
Moderator
 
Registered: Mar 2003
Location: Scotland
Distribution: Slackware, RedHat, Debian
Posts: 12,047

Rep: Reputation: 66
I have no idea what that code is. Maybe you should try it with a different client to see if it is a client or server issue.
 
Old 08-29-2003, 03:15 PM   #9
tinaa
Member
 
Registered: Mar 2003
Posts: 58

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Hey I am using Sqwebmail where it works ! and Fails When Used Outlook Express.

And it seems that now sqwebmail is also noit working when i disabled pop3 and re-enanbled it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
End Session Command bmccorm2 Fedora 1 10-16-2005 03:14 PM
memory file stream mohtashami Programming 2 10-03-2005 02:50 AM
Pop3 Command stream end of file while reading line sesimonsen Linux - Networking 0 05-13-2005 01:29 PM
[c++] How can I get a file descriptor from a c++ i/o stream? chuanyung Programming 8 03-09-2004 12:23 AM
Help needed with file stream(C) beginner16 Programming 2 12-26-2003 08:01 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:54 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration