LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-03-2007, 10:11 PM   #1
Chronothread
Member
 
Registered: Apr 2007
Posts: 121

Rep: Reputation: 15
Adept Installer Error Kubuntu 7.10


Hello.

I have recently installed Kubuntu 7.10 on my computer. And for the majority of installations I've tried so far using Adept, I get the error message.
Code:
There was an error commiting changes. Possibly there was a problem downloading some packages or the commit would break packages.
After I click "ok" to that warning message, the installation ends instantly (so I doubt it really finished) and then it says
Code:
Installation Complete!
Just as it would if everything had worked right. Then if I try to uninstall these same packages, the same thing happens for the uninstallation. Half way through I get the same message and then it's done. I can't figure out why this keeps happening. I used to have Kubuntu 7.4 installed and everything worked just fine. Any suggestions? Thanks for your time.
 
Old 12-03-2007, 10:33 PM   #2
Mega Man X
Guru
 
Registered: Apr 2003
Location: ~
Distribution: Ubuntu, FreeBSD, Solaris, DSL
Posts: 5,339

Rep: Reputation: 63
Have you seen this thread? I have all repositories enabled (and a few more) and I did get the same message once or twice, but everything seems to be working fine as far as I can tell.
 
Old 12-04-2007, 11:37 AM   #3
Chronothread
Member
 
Registered: Apr 2007
Posts: 121

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Awesome, solved the problem. Thanks.
 
Old 12-04-2007, 12:11 PM   #4
Mega Man X
Guru
 
Registered: Apr 2003
Location: ~
Distribution: Ubuntu, FreeBSD, Solaris, DSL
Posts: 5,339

Rep: Reputation: 63
Awesome. You're most welcome . This really appears to be Kubuntu related. I've just installed Ubuntu in another machine, no problems at all. Now it is time to try Edubuntu

Best Regards!
 
Old 12-04-2007, 07:04 PM   #5
Chronothread
Member
 
Registered: Apr 2007
Posts: 121

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Oh but just to let you know, I didn't get it working by enabling all the repositories. I actually didn't try that. I did
Code:
sudo apt-get update
sudo apt-get install
sudo dpkg --configure -a
as was suggested farther down the link you gave me. And that got everything working right. But yah, thanks again.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kubuntu 7.10: error commiting changes (adept) Sjonnie48 Ubuntu 12 12-12-2007 06:05 PM
Adept Installer not found eror Clerik Linux - Newbie 3 07-23-2007 03:34 PM
Kubuntu 6.10 Adept Manager Broken HeLLWiZerD Ubuntu 6 03-12-2007 05:40 PM
adept problem (on Kubuntu) Shiroku Linux - Software 6 01-29-2007 05:50 PM
Adept updater and installer gone? SRTTurbo Linux - Software 2 05-30-2006 03:16 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:19 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration