LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-25-2012, 04:33 PM   #1
jim.thornton
Member
 
Registered: May 2007
Posts: 330

Rep: Reputation: 17
Problems with MTA bouncing messages.


I'm having an issue with the diagnostics system at mxtoolbox. I'm also having an issue with yahoo.com hotmail.com emails not being delivered (bouncing). They are being bounced back "Mail server for "hamiltonwildcats_com" unreachable for too long".

I think the two issues are connected but I can't seem to fix the problem.

My server IP: 67 214 181 213
SMTP host: mail_hamiltonwildcats_com

I'm running CentOS 6.3 with Exim 4.76 under a DirectAdmin environment.

When I run your diagostic test on my server I get: 11/24/2012 11:07:46 PM Connection attempt #1 - Cannot access a disposed object.
Object name: '' ''. [16.22 sec] when I run it on the IP address and:

11/25/2012 4:24:32 PM Connection attempt #1 - Timeout occurred due to inactivity. [16.22 sec]

When I run it on the hostname mail_hamiltonwildcats_com.

I read something on the mxtoolbox forum for someone else that had the same issue. It indicated that their SMTP Banner was taking 30 seconds to show which was too slow. I have connected to my SMTP server via telnet on port 25 and the banner is displayed immediately. I ran a HELO command and the response was immediate. When I connect to my server with telnet via port 25 it also shows the smtp banner as soon as you connect.

I don''t know what exactly the problem is so I would greatly appreciate your help is figuring this out. could you please help?

I can send emails to hotmail and gmail and yahoo if the emails originate from the local host. However if they originate from an external ISP mail server then they don't get delivered. If I send an email to one of those email addresses and then the recipient replys then that reply message will bounce 24 hrs later.

I'm lost on how to debug this and would appreciate any help I can get please.
 
Old 11-26-2012, 09:47 AM   #2
smallpond
Senior Member
 
Registered: Feb 2011
Location: Massachusetts, USA
Distribution: Fedora
Posts: 1,528

Rep: Reputation: 374Reputation: 374Reputation: 374Reputation: 374
I just tried connecting using telnet and did not get a greeting.
Are you running the test on the same server? If so, try from a remote client. You may have a firewall issue.
 
Old 11-26-2012, 01:36 PM   #3
jim.thornton
Member
 
Registered: May 2007
Posts: 330

Original Poster
Rep: Reputation: 17
Okay... I opened port 25 on my firewall. Would you mind testing again?

Maybe it was letting me through because I was testing from my home desktop and that IP address is whitelisted in the firewall.
 
Old 11-26-2012, 10:30 PM   #4
smallpond
Senior Member
 
Registered: Feb 2011
Location: Massachusetts, USA
Distribution: Fedora
Posts: 1,528

Rep: Reputation: 374Reputation: 374Reputation: 374Reputation: 374
telnet: connect to address xx.xxx.xxx.xxx: Connection timed out
 
Old 11-26-2012, 10:49 PM   #5
smallpond
Senior Member
 
Registered: Feb 2011
Location: Massachusetts, USA
Distribution: Fedora
Posts: 1,528

Rep: Reputation: 374Reputation: 374Reputation: 374Reputation: 374
Tried it from a different server and it worked. I think my home ISP is blocking outbound to port 25.

Code:
telnet mailxxhamiltonwildcatsxxcom 25
Trying 67.214.181.213...
Connected to mailxxhamiltonwildcatsxxcom.
Escape character is '^]'.
220 s1.extra6.com ESMTP Exim 4.76 Mon, 26 Nov 2012 23:43:56 -0500
EHLO camrouter
250-s1.extra6.com Hello camrouter [xxx.xxx.xxx.xxx]
250-SIZE 20971520
250-PIPELINING
250-AUTH PLAIN LOGIN
250-STARTTLS
250 HELP
HELP    
214-Commands supported:
214 AUTH STARTTLS HELO EHLO MAIL RCPT DATA NOOP QUIT RSET HELP
QUIT    
221 s1.extra6.com closing connection
 
Old 11-26-2012, 11:11 PM   #6
jim.thornton
Member
 
Registered: May 2007
Posts: 330

Original Poster
Rep: Reputation: 17
Does rogers, yahoo or Gmail check port 25 before sending a message to an address on that same server.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix + bouncing messages... JSkywalker Linux - Server 0 10-18-2011 12:56 PM
Sendmail is installed as default MTA. How do I switch to Postfix as MTA? virtualpal Linux - Newbie 5 05-11-2009 02:10 AM
MTA alternative or start MTA later? lomix Linux - Software 2 04-17-2008 08:07 AM
Postfix: User messages are okay; but error messages themselves seem to be bouncing jgombos Linux - Server 3 03-03-2007 02:21 PM
Bouncing programs icons keep bouncing for ages blastradius Ubuntu 2 09-10-2005 01:49 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:04 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration