LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-15-2005, 07:33 AM   #1
alma
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Location: USA
Distribution: suse 10
Posts: 29

Rep: Reputation: 15
udev boot error


I'm running suse 10 and I have the following error message during boot:

<3>udev[2057]: run_program: open /dev/null failed
<3>udev[2057]: run_program: exec of program '/sbin/modprobe' failed

I need to configure some hardware which I failed to and I assume this has to do something with it. Any ideas what these error messages can be and a possible solution perhaps?

alma
 
Old 11-18-2005, 09:32 PM   #2
bulliver
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Edmonton AB, Canada
Distribution: Gentoo x86_64; Gentoo PPC; FreeBSD; OS X 10.9.4
Posts: 3,751
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 76
I think with udev, /dev/null and /dev/console still need to be static...
Try:
Code:
# mknod -m 660 /dev/null c 1 3
 
Old 11-20-2005, 09:28 PM   #3
alma
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Location: USA
Distribution: suse 10
Posts: 29

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Typing it in, the message says the dev/null file already exists, so it must be something else...
Thanks anyway,
alma
 
Old 11-27-2005, 10:51 AM   #4
acker
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Timisoara, Romania
Distribution: Debian
Posts: 90

Rep: Reputation: 15
I think you problem is that that /dev/null has permissions like: crw-rw----. It should be crw-rw-rw-.... I'm having problems with udev my self..
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gentoo-Im dumb and deleted /boot/boot Grub Says: Error 26 : Too many symbolic links smehi Linux - Software 5 06-24-2006 06:25 AM
udev install error chapter 6 vmlinuz101 Linux From Scratch 3 09-18-2005 10:18 PM
solaris boot problem boot error loading interpreter(misc/krtld) Johncy_j Solaris / OpenSolaris 5 08-18-2005 01:47 AM
2.6.10 boot stopping at udev.... edM Slackware 7 02-23-2005 02:13 PM
ERROR IN??: lfs 6.0 chapter 5.35. Udev-030 jobesd Linux From Scratch 4 01-31-2005 05:05 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:38 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration