LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Closed Thread
  Search this Thread
Old 11-12-2003, 04:05 PM   #1
rab62184
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Question Error while initializing sound driver:


Hey guys,
i've gone through and found nothing that seemed to work in the forums for the problem that i have...when i start up kde i get the error message

informational - artsmessage
sound Server informational message:
Error while initializiing the sound driver:
device/dev/dsp can't be opened (no such device)
The sound Server will continue, using the null output device.

well, i know i've got a sound card, it worked before i tried installing ALSA stuff and some other things like ecacound-2.3.0, ecatools, libecasound, pyecasound...that's probably all one package...but i'm just shootin in the dark here...so..anyways, when i run the "lspci -v" command in Konsole...this long list of fun is what i get:

Subsystem: Dell Computer Corporation: Unknown device 00f3
Flags: bus master, fast devsel, latency 0
Memory at ec000000 (32-bit, prefetchable) [size=64M]
Capabilities: [e4] #09 [c104]
Capabilities: [a0] AGP version 2.0

00:01.0 PCI bridge: Intel Corp. 82845 845 (Brookdale) Chipset AGP Bridge (rev 05
) (prog-if 00 [Normal decode])
Flags: bus master, 66Mhz, fast devsel, latency 96
Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=64
Memory behind bridge: e0000000-e7ffffff
Prefetchable memory behind bridge: f0000000-f7ffffff

00:1d.0 USB Controller: Intel Corp. 82801CA/CAM USB (Hub #1) (rev 02) (prog-if 0
0 [UHCI])
Subsystem: Dell Computer Corporation: Unknown device 00f3
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 10
I/O ports at 1800 [size=32]

00:1d.1 USB Controller: Intel Corp. 82801CA/CAM USB (Hub #2) (rev 02) (prog-if 0
0 [UHCI])
Subsystem: Dell Computer Corporation: Unknown device 00f3
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 11
I/O ports at 1820 [size=32]

00:1e.0 PCI bridge: Intel Corp. 82801BAM/CAM PCI Bridge (rev 42) (prog-if 00 [No
rmal decode])
Flags: bus master, fast devsel, latency 0
Bus: primary=00, secondary=02, subordinate=02, sec-latency=168
I/O behind bridge: 00003000-00003fff
Memory behind bridge: e8000000-e80fffff

00:1f.0 ISA bridge: Intel Corp. 82801CAM ISA Bridge (LPC) (rev 02)
Flags: bus master, medium devsel, latency 0

00:1f.1 IDE interface: Intel Corp. 82801CAM IDE U100 (rev 02) (prog-if 8a [Maste
r SecP PriP])
Subsystem: Dell Computer Corporation: Unknown device 00f3
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 11
I/O ports at <unassigned>
I/O ports at <unassigned>
I/O ports at <unassigned>
I/O ports at <unassigned>
I/O ports at 1840 [size=16]
Memory at 10000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]

00:1f.3 SMBus: Intel Corp. 82801CA/CAM SMBus (rev 02)
Subsystem: Dell Computer Corporation: Unknown device 00f3
Flags: medium devsel, IRQ 10
I/O ports at 1860 [size=32]

00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801CA/CAM AC'97 Audio (rev 02
)
Subsystem: Dell Computer Corporation: Unknown device 00f3
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 10
I/O ports at 1c00 [size=256]
I/O ports at 1880 [size=64]

00:1f.6 Modem: Intel Corp. 82801CA/CAM AC'97 Modem (rev 02) (prog-if 00 [Generic
])
Subsystem: Conexant: Unknown device 5422
Flags: medium devsel, IRQ 10
I/O ports at 2400 [size=256]
I/O ports at 2000 [size=128]

01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV11 [GeForce2 Go] (rev b2
) (prog-if 00 [VGA])
Subsystem: Dell Computer Corporation: Unknown device 00f3
Flags: bus master, 66Mhz, medium devsel, latency 64, IRQ 10
Memory at e0000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
Memory at f0000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled] [size=64K]
Capabilities: [60] Power Management version 2
Capabilities: [44] AGP version 2.0

02:01.0 Ethernet controller: 3Com Corporation 3c905C-TX/TX-M [Tornado] (rev 78)
Subsystem: Dell Computer Corporation: Unknown device 00f3
Flags: bus master, medium devsel, latency 80, IRQ 10
I/O ports at 3000 [size=128]
Memory at e8000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=128]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled] [size=128K]
Capabilities: [dc] Power Management version 2

02:04.0 CardBus bridge: O2 Micro, Inc. OZ6912 Cardbus Controller
Subsystem: Dell Computer Corporation: Unknown device 00f3
Flags: bus master, stepping, slow devsel, latency 168, IRQ 10
Memory at 10001000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
Bus: primary=02, secondary=03, subordinate=06, sec-latency=176
Memory window 0: 10400000-107ff000 (prefetchable)
Memory window 1: 10800000-10bff000
I/O window 0: 00004000-000040ff
I/O window 1: 00004400-000044ff
16-bit legacy interface ports at 0001

HELP!!! please! i wanna get back to hearing my music...which, being a college student , i live off of music......thanks guys! and your advice for the mplayer worked...
-Robert

Last edited by rab62184; 11-12-2003 at 04:29 PM.
 
Old 11-12-2003, 09:26 PM   #2
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 234Reputation: 234Reputation: 234
Please do not post the same thread in more than one forum. Picking the most relevant forum and posting it once there makes it easier for other members to help you and keeps the discussion all in one place.

http://www.linuxquestions.org/rules.php
 
Old 11-13-2003, 03:03 AM   #3
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,569

Rep: Reputation: 171Reputation: 171
This thread is closed. You got replies in http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=115356
 
  


Closed Thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Other problem with the sound in Mandrake - onboard sound card Swetko Linux - Hardware 24 06-19-2006 03:27 PM
Sound Problem while Using Mandrake 10.1 anjum Linux - Software 1 05-26-2005 10:47 AM
Mandrake 9.1 = no sound, anyone else have this problem? Seph64 Linux - Distributions 25 09-30-2004 06:25 PM
Sound problem in Mandrake 10.0 bigcrav Mandriva 7 07-30-2004 02:48 AM
Mandrake 10 ce sound problem onu0ro Mandriva 0 05-25-2004 08:11 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:07 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration