LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-19-2004, 12:42 AM   #1
newbie007
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Location: IA
Distribution: slackware 9.1
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Slackware Network Startup can't connect...


I tried netconfig I went into the Lisa thing and the values were correct. I think maybe what I did wrong was in the installation it asked about tty stuff and I just picked one beyond 4 because I had no idea. I have a network 10/100 fasteth card from d-link on a d-link router. its a no go though it wont connect to the internet with my static ip/snet/gateway. it works fine on my xp partition, and on my lindows live disk from the get go.

its a stinker i cant find out how to change the network device or anything, somehow a gui is missing for something as important as this ? :/ i tried the help files for a terminal command or anything im at a loss. please help..

also i selected a supersomething for the bootup with lilo and it said i would have to use cfdisk to bootflag a new partition or something before it would work. when I rebooted w/o the cd where the os is supposed to start the text 4040404040 just kept repeating until i rebooted with the cd. then i went into cfdisk and there is still only one partition. i probably misread something, but this is my second installation. so many quick formats cant be good for a hd :/ so what i did was the bare.i startup and it went fine, but that will get so annoying. any help is really appreciated!

Last edited by newbie007; 03-19-2004 at 01:05 AM.
 
Old 03-19-2004, 01:21 AM   #2
jarib
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: British Columbia
Distribution: Slackware
Posts: 112

Rep: Reputation: 15
I guess a good place to start would be to run the command ifconfig as root and then copy paste the output
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rc.inet1 fails to connect on startup trumpet_tom Linux - Wireless Networking 6 11-06-2005 07:52 AM
How to automatically connect on startup? PerfectReign Linux - Wireless Networking 6 09-16-2005 02:44 AM
internet connect at startup duder Red Hat 2 07-26-2004 12:30 PM
Connect to shared network printer on WinXP machine for all users (Slackware) a1flecke Linux - Newbie 12 05-03-2004 08:27 PM
ADSL Connect at startup stargold Linux - Networking 1 09-14-2002 07:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:56 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration