LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-12-2006, 10:08 AM   #1
revolink24
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2006
Distribution: PCLinuxOS 2007
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
problems in SUSE Linux 10.1


I have been using Opensuse 10.1 and GRUB for several weeks now. Recently, Grub has taken much longer to load and SUSE has not been booting, it just stays at one screen for ages with no loading progress. I tried using an old linuxcare bootable disk V1.5 and itdidnt help me. can anyone help?
 
Old 11-12-2006, 12:04 PM   #2
pixellany
LQ Veteran
 
Registered: Nov 2005
Location: Annapolis, MD
Distribution: Arch/XFCE
Posts: 17,802

Rep: Reputation: 738Reputation: 738Reputation: 738Reputation: 738Reputation: 738Reputation: 738Reputation: 738
More details needed.
Does it get to the GRUB screen (with the choices listed)---but this step simply takes longer?
When it proceeds to try and boot SUSE, do you see any text going by? What screen do you see?
When you say you tried the Linuxcare disk, what exactly happened?
During start up, you should see a bunch of messages from the BIOS--watch this for anything unusual---eg taking a long time finding your harddrive

If it takes longer to start grub, that almost suggests hardware problems--the bios messages should give a clue.

Can you boot up from a "live CD" distro such as Knoppix?
Do you have Windows also on the machine? Will Windows boot up?
 
Old 11-12-2006, 03:51 PM   #3
revolink24
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2006
Distribution: PCLinuxOS 2007
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
yes it does go to it, but takes much longer to load. when it loads suse, the standard startup text that shows it booting from the partition is also present but takes a very long time unlike it used to. windows boots fine.
 
Old 11-13-2006, 03:40 PM   #4
revolink24
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2006
Distribution: PCLinuxOS 2007
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
ISSUES IN LINUXCARE DISK: when I entered the boot: linux command, the following came up after lots of seemed normal:

FAT Bread Failed

invalid session number or type of track

and the coup de gras: kernel panic: unable to mount root fs on 0:30a

the standard command [boot:] worked fine
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 Linux Problems w/SUSE 10. cmanns Linux - Newbie 3 05-16-2006 11:24 PM
Suse Linux 9.3 WiFi Problems austinpowers Linux - Wireless Networking 1 10-12-2005 02:20 PM
Suse Linux problems freshjada Linux - Software 1 11-02-2004 04:43 PM
Problems with SuSE linux 7.0 hommih Linux - Security 4 10-26-2001 01:20 PM
Problems installing SuSE Linux 7.1 Irenicus Linux - Software 4 09-30-2001 02:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:30 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration