LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-16-2008, 10:03 AM   #1
r.007don
Member
 
Registered: Jan 2008
Location: India (West Bengal)
Distribution: fedora 9, puppy linux
Posts: 53

Rep: Reputation: 16
Arrow problem: Internet setting in Red Hat Linux 9?


I have a old computer (p4 with 128mb RAM) in my home and I have installed Red Hat Linux 9 in it. I have a broadband connection (BSNL DataOne) which requires a username and password to connect.

I am using this connection on Fedora 9 in my laptop and it works fine but I am unable to configure it here in Red Hat Linux 9.

I opened the Network Configuration and added a new xDSL connection. I typed the "Provider Name", "Login Name" and "Password" and then finished the wizard. It worked fine for Fedora but it is not working here in Red Hat linux 9. It just don't gets activated.
I have the Zebronix ethernet card which came with a installation disc but the driver is only 4 windows.My computer detected the ethernet card in Red Hat.
 
Old 10-16-2008, 07:58 PM   #2
chrism01
LQ Guru
 
Registered: Aug 2004
Location: Sydney
Distribution: Centos 6.8, Centos 5.10
Posts: 17,260

Rep: Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328
Given that RH9 (codename Shrike) hasn't been supported/updated in years, you might be better off getting an up to date distro. For small system like that maybe Damn Small Linux or Puppy.
Recent distros tend to have better HW support and be more debugged.
Also of course, RH9 will have security holes (lots).
 
Old 10-17-2008, 02:41 PM   #3
r.007don
Member
 
Registered: Jan 2008
Location: India (West Bengal)
Distribution: fedora 9, puppy linux
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Now, I am using puppy linux 4.1

I did downloaded today and installed in my old PC.

I am able to set up an internet connection (Main Purpose) but I am unable to browse the net using the browser or in any application.
the eth0 and ppp0 connections are blinking in the taskbar.

details of connection:
(I have a Broadband connection which requires a username and password to connect)

type: PPPOE
username: ...
Ethernet Interface: eth0
Activate on demand: No (the timeout sec is not working)
DNS address: Supplied by ISP's server
Firewalling: NONE

The connection is successful but I am not able to browse the net using the browser (SeaMonkey 1.1.11) or any other application.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem connecting internet in XP, but works in Red Hat Linux 5, kindly help. yoganars2000 Linux - Networking 3 07-30-2008 01:20 PM
Setting up Internet on Red Hat arion Linux - Newbie 5 04-09-2007 01:14 PM
Setting up the Internet on Red Hat 9 forgotten_chicken Linux - Networking 6 11-06-2005 07:40 PM
setting up MySQL on Red Hat Linux 8 muhammade Linux - Software 2 01-17-2003 10:26 AM
setting up MySQL on Red Hat Linux 8 muhammade Linux - Software 0 01-15-2003 02:14 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration