LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-10-2008, 04:53 PM   #1
kidalex
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2008
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Problem booting up ubuntu 7.10 after installing it on 7.04


Okay, so I was using 7.04 ubuntu until software manager comes and tells me to install 7.10..

i install it and it tells me to reboot, so i reboot. Now, after i go through yaboot it brings me to this:
ubuntu status bar screen
for about 40 seconds, then it goes to this command line prompt thing that says:

Code:
BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-5ubuntu7) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

(initramfs) _
BTW, I'm running powerpc

Thanks,

Alex:guitar::KS

P.S. also, when i do alt-f1, it says:
Code:
Loading, please wait...
       Check root= bootarg cat /proc/cmdline
       or missing modules, devices: cat /proc/modules ls /dev
ALERT! /dev/hda3 does not exist. Dropping to a shell!

Last edited by kidalex; 10-10-2008 at 04:54 PM.
 
Old 10-10-2008, 05:24 PM   #2
Unknown_User
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: EU (UK)
Distribution: Ubuntu 14.x, Raspbian, Kali
Posts: 226

Rep: Reputation: 30
You appear to have an inaccessible hda3. Have you tried fsck to check what is going on with your filesystem?



http://manpages.unixforum.co.uk/man-...-man-page.html
 
Old 10-10-2008, 07:34 PM   #3
kidalex
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2008
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
when i type in "fsck" in the prompt, it says that it doesn't have it:
Code:
/bin/sh: fsck: not found
any ideas?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem at booting ubuntu erdinnaya Linux - Newbie 13 02-16-2008 11:38 AM
Problem booting ubuntu spank Linux - Newbie 2 04-26-2007 03:40 PM
Ubuntu Booting Problem mama_man133 Linux - Software 2 04-15-2007 02:31 PM
Windows only booting after installing ubuntu Hitty Linux - Software 8 01-15-2007 09:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:36 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration