LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-08-2003, 10:15 AM   #1
thewizard20
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: ny
Distribution: slackware 9.1
Posts: 73

Rep: Reputation: 15
mplayer gui error


can run the command mplayer then the movie i want to play and it plays
but if i use gmplay then the movie i want to play i get this error

open: Permission denied
vo_mga: Couldn't open /dev/mga_vid
Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.

any ideas on how to fix this
this is the version im useing
MPlayer 1.0pre1-3.2.2 (C) 2000-2003 MPlayer Team
 
Old 11-08-2003, 10:29 AM   #2
koyi
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Osaka, Japan
Distribution: Arch, Ubuntu
Posts: 421

Rep: Reputation: 31
maybe u can try to run mplayer by

$ gmplay -vo x11

dun use "$" at the end as it kills mplayer once it starts....
dun forget to install skins and fonts according to the README or INSTALL file...

p/s are u sure it is gmplay but not gmplayer? anyway if the above doesnt work just try it again with gmplayer...

Last edited by koyi; 11-08-2003 at 10:30 AM.
 
Old 11-08-2003, 10:33 AM   #3
thewizard20
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: ny
Distribution: slackware 9.1
Posts: 73

Original Poster
Rep: Reputation: 15
thank you that worked when i wrote this question i just gmplayer wrong sorry about
that
thanks for your help
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
icewm + mplayer with gui or xmms needs X11 error darkleaf Linux - Software 1 08-20-2004 07:57 AM
Get an error message when trying to open gui for Mplayer jleakey77 Linux - Software 3 03-22-2004 10:26 PM
MPlayer v1.0pre3 GUI Crash Error linux-fan64 Linux - Software 3 03-01-2004 09:22 PM
error with gtk compiling mplayer with gui Anubis Linux - General 2 02-29-2004 02:20 PM
How to install mplayer gui after installing mplayer kaega2 Linux - Software 5 10-07-2003 11:44 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:46 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration