LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-18-2005, 11:01 AM   #1
mgyamada
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Distribution: Gentoo
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
messed with net settings, now X won't start


i am on campus at Rutgers U. and last night tried to register my computer with their network, and did so successfully, however i still had no internet access. so i tried to change some of my local internet settings, then rebooted, and x wouldn't start. all i had was a command line prompt. i logged in, and tried "startx" and it gave me this error:

Code:
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module!
(EE) NVIDIA(0):  *** Aborting ***
(II) UnloadModule: "nvidia"
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found
after searching on these forums i found other people with the same error, however it seems like all of them modified their kernel before hand, which i did not do at all. all i did was remove my internet connection and add it again, would this have messed up the kernel?

thanks in advance,

mgy
 
Old 01-18-2005, 11:32 AM   #2
mgyamada
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Distribution: Gentoo
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
found on some other thread the suggestion to try "modprobe nvidia," i did this and then tried "startx," and it worked. however i have to do that every time i start linux now... can i have this loaded into mem automatically?

mgy
 
Old 01-18-2005, 12:27 PM   #3
ksun
Member
 
Registered: Sep 2003
Posts: 52

Rep: Reputation: 15
I'm not a guru, but I know you can designate a module to load every time you boot without having to type modprobe every time. Try looking at /etc/modprobe.conf as it talks about this file in # man modprobe but I can't say for sure right now. Good luck.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
proxy settings to surf the net megadsonic Linux - Newbie 3 10-07-2005 08:06 PM
"save settings" when exiting gnome messed everything up dangerousdave Linux - Newbie 1 07-05-2005 02:56 PM
Local Net Sharing tab in Konqueror Messed UP??? paisan99 Linux - Newbie 3 10-04-2004 12:35 PM
slightly OT; but newbie needs help with everydns.net settings lucastic Linux - Networking 0 08-10-2003 03:59 PM
change with monitor settings messed up boot centr0 Linux - Newbie 2 02-26-2003 10:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:45 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration