LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-13-2004, 04:31 AM   #1
TroelsSmit
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Denmark
Distribution: Debian / Suse
Posts: 223

Rep: Reputation: 30
Matrix G200 fails on startup


Hi,

I have a PCI and a AGP graphics card in my computer.
WhenI in my BIOS choose to boot on the PCI card, it does so nicely:
1. LILO boots up, and I choose to boot linux 2.6.8.1
2. I then see about 20 lines of initial startup code
3. The screen then goes weird with red/green dots here and there

I use console login, so I don't see why it should be changing any drivers at that point.
I have tried both with, and without the vesa module in my kernel, same thing happening.

Any Ideas ?

When I boot on my AGP card, everything is fine. I boot X, and I see my second screen "initializing" but nothing is painted on it. The last two lines in my log tells me that the card are using the same "memory space ???"

Thanks for you help !

When booting on my AGP card, my XFree86.0.log looks like this:

ERRORS:
(EE) MGA: Failed to load module "mga_hal" (module does not exist, 0)
(EE) NVIDIA(0): Failed to load GLX
(EE) MGA(1): [drm] Direct rendering only supported with G200/G400/G550 AGP

WARNINGS:
(WW) The directory "/usr/lib/X11/fonts/cyrillic" does not exist.
(WW) The directory "/usr/lib/X11/fonts/CID" does not exist.
(WW) Open APM failed (/dev/apm_bios) (No such device)
(WW) NVIDIA(0): The user specified HorizSync "30.000-107.000" has been
(WW) NVIDIA(0): adjusted to "30.000-85.000" (the intersection with
(WW) NVIDIA(0): EDID-specified HorizSync "30.000-85.000")
(WW) (1792x1344,Philips 101b) mode clock 204.8MHz exceeds DDC maximum 200MHz
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "896x672" (height 1344 is larger than
(WW) NVIDIA(0): EDID-specified maximum 1200)
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "576x384":
(WW) NVIDIA(0): horizontal sync start (589) not a multiple of 8
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "360x200":
(WW) NVIDIA(0): horizontal sync start (378) not a multiple of 8
(WW) Warning, couldn't open module mga_hal
(WW) MGA(1): Video BIOS info block not detected!
(WW) NVIDIA(0): Option "UseFBDev" is not used
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rc.inet1 fails to connect on startup trumpet_tom Linux - Wireless Networking 6 11-06-2005 07:52 AM
Haldaemon fails on startup yannoweb Linux - Software 7 10-10-2005 11:18 PM
Serious probem!!!! I can't even startup I think it's my X who fails vegetassj2 Linux - Software 2 07-01-2005 05:22 AM
Startup fails on a HP laptop Jhorra Mandriva 7 04-08-2004 06:33 PM
mysqld fails on startup wiseraptor Linux - Newbie 0 02-07-2003 04:42 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:58 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration