LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-20-2013, 04:42 AM   #1
rhcekumaran
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2013
Posts: 4

Rep: Reputation: Disabled
Post Master / Salve DB Server Config Error


Hi Guys,

I am trying to configure Master/Slave DB Server replication...where as when i configured the Master DB Server and checking the status by..

mysql> show master status;
Empty set (0.00 sec)

how to overcome the error...

my configuration...

vim /etc/my.cnf

[mysqld]
datadir=/var/lib/mysql
socket=/var/lib/mysql/mysql.sock
user=mysql
# Disabling symbolic-links is recommended to prevent assorted security risks
symbolic-links=0

[mysqld_safe]
log-error=/var/log/mysqld.log
pid-file=/var/run/mysqld/mysqld.pid
log-bin=/var/log/mysqld/mysql-bin.log

server-id=1
bind-address=172.31.1.76
binlog_do_db=masterdb

...........
so after checking the log file its shows the error...

130620 14:50:49 [Note] /usr/libexec/mysqld: ready for connections.
Version: '5.1.69' socket: '/var/lib/mysql/mysql.sock' port: 3306 Source distribution
130620 14:51:26 [ERROR] Cannot find or open table masterdb/users from
the internal data dictionary of InnoDB though the .frm file for the
table exists. Maybe you have deleted and recreated InnoDB data
files but have forgotten to delete the corresponding .frm files
of InnoDB tables, or you have moved .frm files to another database?
or, the table contains indexes that this version of the engine
doesn't support.

Please me to sort the problem...
 
Old 06-23-2013, 12:55 AM   #2
Toggan
Member
 
Registered: Oct 2011
Distribution: CentOS 5.9
Posts: 39

Rep: Reputation: 6
Try moving the log-bin settings from under [mysqld_safe] up to being under [mysqld] and then restarting MySQL.
 
Old 09-26-2013, 01:32 PM   #3
440Music
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2009
Location: Chicago, IL USA
Distribution: CentOS 6.4
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
I had a simalar issue setting up the Master Slave and finally got it working when I opened up the ports in the firewall.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
accidentally run make at /var/yp in the NIS salve server clee6846 Solaris / OpenSolaris 1 04-29-2011 03:39 PM
Help: IDE master config jaepi Linux - Hardware 2 05-07-2008 10:46 PM
Salve ! don_crissti LinuxQuestions.org Member Intro 1 04-01-2008 12:27 PM
Please help newbie with X server config error tarahmarie Linux - Software 2 01-15-2006 12:40 PM
Legends Master Server error plbowler Linux - Games 1 11-28-2003 06:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:34 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration