LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-28-2003, 08:50 PM   #1
d4harvey
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Ontario, Canada
Distribution: Fedora Core 1 - 5
Posts: 99

Rep: Reputation: 15
Mandrake 9.2


Ok, I had mandrake 9.1 running and eventually removed it b/c of issues with the Radeon 9500 and nforce2 chipset (couldn't get the gl working). But it did work and I dual booted with WinXP. I thought I would be smart and buy a Nvidia card to avoid the probs with the Radeon and the Nvidia chipset, but Mandrake 9.1 wouldn't load the graphical interface after install and I didn't have enough time to toy around at the time.

SO now Mandrake 9.2 is out and I thought I would try to use it with the board and the Geforce FX5600 256meg (ultra) [MSI]. Again, the install goes fine, but once I get to Lilo and try to boot linux it just sits there. I have tried all the linux boot option and they just say bios check, uncompressing kernel or booting kernel and then it sits there and does nothing.

My full system config

Asus A7N8X Deluxe (Nforce2 chipset rev2)
2 pins of 512meg Samsung DDR400 (dual channel setup on the board)
On-board audio (which is picked up by the install properly)
LG Cdrom (yes I already fixed the firmware)
Sony CDRW
Maxtor 40 gig
Western Digital 40 gig
MSI Geforce FX 5600 256meg DDR (ultra)
Logitech Wireless mouse + keyboard

Thanks for the help

DH
 
Old 11-29-2003, 07:59 AM   #2
skate
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Bulgaria
Distribution: OpenSuse 10.3, Debian 4.0r3 "Etch", FreeBSD 7.1, Ubuntu
Posts: 210

Rep: Reputation: 30
maybe you put an wrong linux kernel the deafault kernel is Bare.i < try it its configured for everyone system (deafault)
 
Old 11-29-2003, 08:03 AM   #3
LinuxLala
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: New Delhi, India
Distribution: Fedora 7
Posts: 1,305

Rep: Reputation: 45
maybe you messed uop ur lilo.conf file. Check it for all the details.
 
Old 11-29-2003, 11:53 AM   #4
d4harvey
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Ontario, Canada
Distribution: Fedora Core 1 - 5
Posts: 99

Original Poster
Rep: Reputation: 15
no lilo looks right, if right is the similar to what it was in MDK9.1.

It does read the ram as 840 or so, but I have a gig, so correct setting would be 1024 right?

For the kernel, I was lazy and did the default install, so I didn't mess around with the individual options. Should i have selected something else?

What is odd is that I can't even get to text mode to check what is going on!

Not sure exactly what was going on, I was kinda looking forward to the new rev of the distro b/c it actually found the right on-board sound drivers.

Is this the vid card b/c I have tried all the options in the setup for Nvidia cards and still same issue when trying to boot after install.

Perhaps I should try RH ? and see if I have the same prob?

Cheers,

DH
 
Old 01-08-2004, 07:13 AM   #5
Blaa269
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Location: The Net
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 24

Rep: Reputation: 15
I must first say I am fairly new, but picking up fast. I have GeForce 4 and I had to install my drivers to us my card properly. ALthough mine didn't lock up. Trying looking on nvidia's website for the drivers

If your looking to get a text editor on the command line as you probably know you can type in "vim <filename>" I have Mandrake 9.2 so you should have vim installed like me. If you maybe didn't know about vim, you can type in "vimtutor" and it will provide you with instructions.

To install the NVIDIA drivers your gonna need to carefully read the directions.

I hope this helped.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mandrake 9.2b2: Unable to find / launch Mandrake Control Center blafield Mandriva 2 06-12-2009 04:38 AM
dual booting fedora core 2 and mandrake: can't boot mandrake any more mgyamada Fedora 1 10-04-2004 08:39 AM
Completely new to Linux, Downloaded Mandrake 10 and want to run both XP and Mandrake Scandal Mandriva 4 06-28-2004 11:03 PM
Upgrading Mandrake 9.1RC2 to Mandrake 9.2 final Without ISOs johnleemk Mandriva 1 12-27-2003 01:17 AM
Uninstalled Mandrake, Installed Slackware, still getting mandrake boot screen powerismine Slackware 4 11-22-2002 07:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:44 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration