LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-12-2004, 06:04 AM   #1
brynjarh
Member
 
Registered: May 2004
Location: Iceland
Distribution: Ubuntu Dapper Drake
Posts: 172

Rep: Reputation: 30
Unhappy Ethernet card not working when '/etc/rc.d/init.d/network restart'.


My ethernet card (National Semi|DP83820 10/100/1000 Ethernet Controller) is not working properly, it works on bootup and just works but when I do '/etc/rc.d/init.d/network restart' I get:
Code:
Shutting down loopback interface:                          [  OK  ]
Setting network parameters:                                [  OK  ]
Bringing up loopback interface:                            [  OK  ]
Bringing up interface eth0:
Determining IP information for eth0...PING 10.9.12.1 (10.9.12.1) 56(84) bytes of data.
 
--- 10.9.12.1 ping statistics ---
3 packets transmitted, 0 received, +3 errors, 100% packet loss, time 1999ms
, pipe 4
 failed.
                                                           [FAILED]
This does not happen with my other ethernet card (nVidia Corporation|nForce2 Ethernet Controller.), which is integraded with my motherbord.

Any idea why this might happen?

/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0
Code:
# National Semi|DP83820 10/100/1000 Ethernet Controller
DEVICE=eth0
BOOTPROTO=dhcp
HWADDR=00:40:F4:67:21:4B
ONBOOT=yes
TYPE=Ethernet
 
Old 08-11-2004, 01:17 PM   #2
reetep
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: UK
Distribution: Debian
Posts: 122

Rep: Reputation: 15
If you have two ethernet interfaces, one will be eth0, the other will be eth1. The /etc/rc.d/init.d/ script may be pinging out of the wrong interface. I suggest you post again with a description of what you want to do with each interface, and show us what you have inside the /etc script you were using.

reetep
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network ethernet card not working under 64bit Linux: Need help Frittenbude Linux - Networking 5 04-24-2005 03:31 PM
Slow ethernet card init... bfloeagle Linux - Newbie 9 10-12-2004 08:42 PM
Why when i restart my computer, my ethernet card don't work? crocha Red Hat 1 05-17-2004 07:07 AM
Ethernet Adapter not working or Network not working... phoenix07 Linux - Hardware 2 04-09-2004 07:58 PM
how to set up SMC EZ Card 10/100 ethernet PCI network card mymojo Linux - Networking 2 12-16-2003 03:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:21 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration