LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-06-2010, 09:18 AM   #1
Coxeroni
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2010
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Debian Installer not recognizing partitions


Hello people,

I am currently running an Asus EEe PC 1000H with Windows 7 installed on it. I am trying to set up a dual boot with Debian.

My problem is: I boot the netbook via an SD card with the netinstaller image. When it comes to create partitions, the installer tells me, that my HDD is completely empty, which is not true. I have 3 partitions, one with w7, one with stuff (fat32) and one empty, where debian should go.
Because it doesn't recognize my partitions, it only wants to create a new partition on the supposedly empty HDD, which is not what I want.

Anyone knows, how to solve this? Why does it not recognize my HDD? It always worked with Ubuntu, LinuxMint etc.

Thanks in advance.
 
Old 07-08-2010, 03:43 PM   #2
mostlyharmless
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Distribution: Arch/Slackware/Knoppix
Posts: 1,766
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: 269Reputation: 269Reputation: 269
My guess is that the debian netinstaller doesn't understand the partition structure. How did you make the new partitions? If you're using Win7-64 bit, you might be using the GUID/GPT style instead of the MBR type... see http://en.wikipedia.org/wiki/GUID_Partition_Table
just a thought...

Last edited by mostlyharmless; 07-08-2010 at 03:45 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
grubconfig not recognizing linux partitions atealtha Slackware 4 05-08-2008 09:50 AM
Red Hat Installer, vs Debian Installer rmckayfleming Linux - General 6 10-19-2005 02:23 PM
MDK 10 Installer, not recognizing RAID t3hl33td4rg0n Linux - Software 0 07-16-2004 04:08 PM
RPM installer not recognizing installed libs? Jiawen Mandriva 5 09-29-2003 05:34 PM
redhat recognizing multiple windows partitions bongoDeFoz Linux - Hardware 6 09-21-2003 03:57 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:08 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration