LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-07-2010, 02:35 AM   #1
avee137
Member
 
Registered: Apr 2010
Location: bangalore,india
Distribution: ubuntu 9.10,CentOS 5
Posts: 120

Rep: Reputation: 16
configuring internet in CentOS


I have installed CentOS in multi-boot set up.when i am trying internet thru win7,its working fine but when i am tryin to connect using CentOs,its not working.I have tried and changed the mac address to the one that is on windows(this worked fine with ubuntu) but the issue remains in CentOS.
plz help!
 
Old 05-07-2010, 03:12 AM   #2
Argief
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Location: South Africa
Distribution: Undecided
Posts: 28

Rep: Reputation: 0
Have you "shared" the connection in win7?

Have you setup a gateway in CentOS to point to win7 machine ip?

That should be all! I do this all the time. Create connection in windows, share connection with all users, in network setup of linux set the gateway to ip address of windows machine. That should work!
 
Old 05-07-2010, 03:18 AM   #3
avee137
Member
 
Registered: Apr 2010
Location: bangalore,india
Distribution: ubuntu 9.10,CentOS 5
Posts: 120

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Quote:
Originally Posted by Argief View Post
Have you "shared" the connection in win7?

Have you setup a gateway in CentOS to point to win7 machine ip?

That should be all! I do this all the time. Create connection in windows, share connection with all users, in network setup of linux set the gateway to ip address of windows machine. That should work!
dint do that...ll try that out...thanks!
 
Old 05-07-2010, 03:21 AM   #4
evo2
LQ Guru
 
Registered: Jan 2009
Location: Japan
Distribution: Mostly Debian and Scientific Linux
Posts: 5,753

Rep: Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288
I guess your reference to win7 is just to let us know that the network hardware is ok.

Have you read and followed the networking documentation on the centos site?

http://www.centos.org/docs/5/html/De...rk-config.html

Evo2.
 
Old 05-07-2010, 03:44 AM   #5
linuxlover.chaitanya
Senior Member
 
Registered: Apr 2008
Location: Nagpur, India
Distribution: Cent OS 5/6, Ubuntu Server 10.04
Posts: 4,629

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by avee137 View Post
I have installed CentOS in multi-boot set up.when i am trying internet thru win7,its working fine but when i am tryin to connect using CentOs,its not working.I have tried and changed the mac address to the one that is on windows(this worked fine with ubuntu) but the issue remains in CentOS.
plz help!
Why do not provide more information about your setup? Multi-boot means? Dual boot like windows and CentOS on the same machine? Or on different machines on network? What kind of internet?
 
Old 05-07-2010, 04:19 AM   #6
avee137
Member
 
Registered: Apr 2010
Location: bangalore,india
Distribution: ubuntu 9.10,CentOS 5
Posts: 120

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Quote:
Originally Posted by linuxlover.chaitanya View Post
Why do not provide more information about your setup? Multi-boot means? Dual boot like windows and CentOS on the same machine? Or on different machines on network? What kind of internet?
i have installed win7,ubuntu and CentOS on same machine as below:


Device Boot Start End Blocks Id System

/dev/sda1 1 1874 15048704 27 Unknown

/dev/sda2 * 1874 1887 102400 7 HPFS/NTFS

/dev/sda3 1887 12722 87031808 7 HPFS/NTFS

/dev/sda4 12723 38914 210380360+ f W95 Ext'd (LBA)

/dev/sda5 15417 15807 3140707+ 82 Linux swap
/dev/sda6 27557 28470 7341673+ 83 Linux

/dev/sda7 28471 38914 83884032 7 HPFS/NTFS

/dev/sda8 12723 15416 21639523+ 83 Linux

/dev/sda9 15808 17052 10000431 83 Linux

/dev/sda10 17053 17065 104391 83 Linux

/dev/sda11 17066 27556 84268926 8e Linux LVM
 
Old 05-07-2010, 04:21 AM   #7
avee137
Member
 
Registered: Apr 2010
Location: bangalore,india
Distribution: ubuntu 9.10,CentOS 5
Posts: 120

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Quote:
Originally Posted by evo2 View Post
I guess your reference to win7 is just to let us know that the network hardware is ok.

Have you read and followed the networking documentation on the centos site?

http://www.centos.org/docs/5/html/De...rk-config.html

Evo2.

yeah did read that and tried configuring as per instructions but the problem remains!
 
Old 05-07-2010, 05:06 AM   #8
evo2
LQ Guru
 
Registered: Jan 2009
Location: Japan
Distribution: Mostly Debian and Scientific Linux
Posts: 5,753

Rep: Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288
Quote:
Originally Posted by avee137 View Post
yeah did read that and tried configuring as per instructions but the problem remains!
Ok, then please be specific. The more information you can give the better the chance that someone will be able to help you. For example:

Are you using wired or wireless? If wireless are you using encryption: if so what type?

What is the hardware: ie output of lspci?

Are you using static or dhcp? What is the ouput of "ifconfig eth0" (assuming eth0 is the device)? And "iwconfig eth0" if wireless.

What version of centos are you using?

Cheers,

Evo2.
 
Old 05-07-2010, 06:04 AM   #9
linuxlover.chaitanya
Senior Member
 
Registered: Apr 2008
Location: Nagpur, India
Distribution: Cent OS 5/6, Ubuntu Server 10.04
Posts: 4,629

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by avee137 View Post
i have installed win7,ubuntu and CentOS on same machine
Ok but you did not answer all my questions. What type of internet? Broadband internet using adsl router modem? Wired or wireless router? How do you connect in windows? Do you use dial up connection? Or is it always on connection?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Configuring multilink PPP on CentOS 5.0 sureshvadali Linux - Networking 18 09-11-2009 06:39 AM
centos 5 configuring dhcp santosh.chini Linux - Server 3 03-06-2009 08:00 AM
Problem configuring Sendmail on CentOS 5.2 baldur2630 Linux - Server 4 02-02-2009 08:34 AM
problem configuring dns server in centos soumalya Linux - Server 9 11-09-2008 03:02 AM
installing vmware in centos and configuring raghav1kumar Linux - Newbie 1 10-16-2008 06:13 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:35 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration