LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-12-2006, 06:43 PM   #1
MarkRW
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Application not finding Xserver


I am running Kanotix from HD. I am using KDE desktop, and am able to get the Xserver running locally since KDE is running fine.

I am having a problem attempting to run SPICE Opus. This software is supposed to open a Xserver window. When I start the program up, either in a console or via a tty session I get an error. In the tty session the error message is "cannot connect to X server"

In the configuration file I see the following environment variable being set


# For "rspice", the server name
# SPICE_HOST=localhost
# export SPICE_HOST


Since I have an Xserver running why is not the application running? Do I have to change SPICE_HOST to something other then localhost?

MarkRW
 
Old 02-12-2006, 07:00 PM   #2
Brian1
LQ Guru
 
Registered: Jan 2003
Location: Seymour, Indiana
Distribution: Distribution: RHEL 5 with Pieces of this and that. Kernel 2.6.23.1, KDE 3.5.8 and KDE 4.0 beta, Plu
Posts: 5,700

Rep: Reputation: 62
If that is the exact contents of the file then I believe you should remove the # symbols. Normally a # symbol is a remmed statement meaning it is not active. I would unrem the last two items. The first one is just text.
 
Old 02-12-2006, 08:49 PM   #3
MarkRW
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2006
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks. I'll give it a whirl.

Mark
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
finding out which application is accessing internet morphixrocks Linux - Networking 4 02-03-2006 04:13 AM
xserver-xorg config warning: migrating xserver-xfree86 templates doctorwebbox Debian 9 07-27-2005 08:24 PM
Finding an Application bcoalson Linux - Newbie 1 12-21-2004 10:13 AM
Need help finding an application craigja Linux - Software 1 11-18-2004 12:30 PM
Finding which application is using a device The Last Grok Linux - Hardware 2 05-01-2004 06:42 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:59 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration