LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-27-2004, 04:16 PM   #1
depdiver
Member
 
Registered: Aug 2004
Distribution: RedHat Enterprise, SLED 10, Freespire
Posts: 49

Rep: Reputation: 15
Question 3Com 905-b and RedHat greater than 7.2


I am new to Linux in general and have installed Redhat 7.2 installed on one of my PCs. The PC has a 3Com 905-B network card in it and it works fine. I have upgraded to Redhat 8.0 and the network card fails to load and tells me to check the cabling. (this is a dual boot machine and my MS install on the same machien works fine). I re-installed RH 7.2 and the card works fine. I installed RH 9.0 and it fails and tells me to check my cable. I re-installed RH 7.2 and it works fine. Any idea what I'm doing wrong?

Thanks,
 
Old 08-27-2004, 05:34 PM   #2
J.W.
LQ Veteran
 
Registered: Mar 2003
Location: Boise, ID
Distribution: Mint
Posts: 6,642

Rep: Reputation: 85
Welcome to LQ depdiver. The first thing I'd check is that the necessary kernel module is being loaded. I've got the same kind of card and if I remember correctly the module name is something like 3c59x. As root, run the following command and you should see "3c59x" listed in the output
Code:
lsmod
If it is not there, you can load it manually via the insmod or modprobe commands. Please see the man pages for more info. Good luck with it -- J.W.
 
Old 09-20-2004, 08:10 AM   #3
atiannicelli
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Same issue with Fedora

I just loaded Fedora and I have a similar problem. I did an lsmod and see the 3c59x driver is loaded, but when I try to get an IP address or if I staticly assign an IP address I get no link and the light is out. I worked fine in Windows and I had a link light on reboot untill the network drivers are loaded.

A. I.
 
Old 09-20-2004, 08:30 AM   #4
atiannicelli
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Got it

I did some more snooping around the internet and found that if I turn of Kudzu it works.

"chkconfig kudzu off"

Alex
 
Old 11-11-2004, 09:27 AM   #5
depdiver
Member
 
Registered: Aug 2004
Distribution: RedHat Enterprise, SLED 10, Freespire
Posts: 49

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Angry Never did get it to work

I replace the 3com card with an intel card and solved the problem without solving the problem
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3com 905 with 2.6 kernel??? musicman_ace Linux - Distributions 0 04-15-2004 12:27 AM
3com Wireless + Redhat 9 pwilliams Linux - Wireless Networking 1 02-11-2004 05:50 PM
3com 905-TX CrimInalA Linux - Networking 2 02-01-2004 11:20 AM
RedHat 9 freezes on boot (Compaq Presario 905) jhogge Linux - Laptop and Netbook 2 07-19-2003 08:11 AM
3com 905 dunkyb Linux - Hardware 4 03-24-2003 11:02 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 12:58 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration