LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-17-2004, 05:28 AM   #1
MATDEV
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Splash screen on Dell Inspiron 1100


THis may be a stupid question but it is irritating me, so here goes. I have SuSE 9.0 Pro on 2 of my systems. One system is a desktop and one is a Laptop. The Desktop has the boot up splash screen with the Chameleon working but my laptop does not. Both have Splash=silent in the bootloader configuration. Is there anything with my laptop that needs to be done differnetly or is it just being weird. Any help would be appreciated.
 
Old 05-18-2004, 11:59 PM   #2
another2
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Debian sid
Posts: 69

Rep: Reputation: 15
i'm making the assumtion your using grub and talking about the grub splashscreen, check out your grub.conf or menu.lst file (i think it's grub.conf on rpm based distro's, i'm on debian so it's menu.lst) and just comment out any mention of splash.
 
Old 05-19-2004, 08:35 AM   #3
MATDEV
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Actually I"m using Lilo and I"m talking about the splashscreen in SuSE 9 with the little Chameleon in the middle of the screen and a white loading bar at the bottom of the lizard. It usually goes over the kernel boot messagse from the init scripts. I"m sorry if I'm beign to complicated. it just irritates me that one system has it and one does not, even though they were both installed the same.
 
Old 05-19-2004, 11:13 AM   #4
another2
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Debian sid
Posts: 69

Rep: Reputation: 15
okay, try commenting out the message line in lilo, and then running lilo as root. i found a good article about it here:

http://www.gamers.org/~quinet/lilo/help.html
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Screen Resolution on a Dell Inspiron 1100 spednik Linux - Laptop and Netbook 5 06-22-2005 05:36 AM
Screen Resolution not changing. Using Dell Inspiron 1100. lonleyfedoraguy Linux - Laptop and Netbook 6 05-29-2005 06:56 AM
FreeBSD 4.9 on DELL Inspiron 1100 gary00ie *BSD 1 07-09-2004 11:39 PM
Dell inspiron 1100 Invdaderzim Linux - Laptop and Netbook 1 02-16-2004 04:01 PM
Help with Dell TrueMobile 1100 wlan adapter on Dell inspiron 8200 with suse8.1 simpson75us Linux - Laptop and Netbook 0 08-11-2003 11:34 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:34 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration