LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-15-2004, 03:17 AM   #1
jacksondorado
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
pcnet_cs device eth1 does not seem to be present, delaying initialization


I added a D-Link DWL 650 pcmcia wifi card to my Toshiba laptop running Linux 9 but when I try to activate it, I get:

"Cannot activate network device eth1!
pcnet_cs device eth1 does not seem to be present, delaying initialization."

I installed the latest drivers, "pcmcia-cs-3.2.7" but no luck. My eth0 cat5 network card works fine.

I try to "/etc/rc.d/init.d/pcmcia restart" but get this error message:

"Shutting down PCMCIA services: cardmgr moduleds: Device or resource busy"
"yenta_socket: Device or resource busy"
"pcmcia_core: Device or resource busy"
"Starting PCMCIA services: cardmgr."
"cardmgr[2021]: watching 2 sockets"

Any help would be appreciated.
 
Old 05-16-2004, 06:27 AM   #2
hw-tph
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Sweden
Distribution: Debian
Posts: 3,032

Rep: Reputation: 57
pcnet_cs is the driver for NE2000-compatible PCMCIA network cards, so that is clearly not the driver you should be using.

The linux-wlan-ng project provides drivers for this card, but if your card is actually a DWL-650+ (note the trailing plus) you have an ACX100-based card which requires the drivers from the acx100 project (get the CVS version, the downloadable versions are very outdated).


Håkan
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless WUSB11 - wlan0 device not found delaying initialization javierisc Linux - Wireless Networking 3 03-27-2005 05:48 PM
Wireless: ath_pci device eth1 does not seem to be present, delaying intitialization maduser Linux - Laptop and Netbook 0 11-29-2004 09:14 PM
xirc2ps_cs device eth0 does not seem to be present, delaying initialization Donic Linux - Laptop and Netbook 7 08-26-2004 03:45 PM
Wlan_ng does not work : pcnet_cs device eth1 does not seem to be present, rjcamer Linux - Wireless Networking 0 03-26-2004 07:28 PM
ERR MSG: orinoco_cs device eth1 does not seem to be present, delaying initialization. gt6350a Linux - Hardware 1 11-08-2003 04:33 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:51 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration