LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-23-2012, 04:44 AM   #1
kox444
Member
 
Registered: Aug 2012
Posts: 110

Rep: Reputation: Disabled
usb ports and sound card don't work properly


Hi. I don't know if it's the right forum. I got a hardware issue. My computer has started screwing. When I booted I got a message about checksum being bad and options to change settings or load defaults. I got it few times, then it booted normally. Then after a while I noticed I have no network connection. The usb port suddenly stopped working. I connected the modem to another port and it worked. After reboot I had no network connection again. So ethernet is the only way to go. But the main problem is not usb ports. I have no sound since then! If I turn volume up or down, the volume bar in Debian doesn't fill at all, it's empty. Any ideas? And it's not a software problem. I have no sound on Windows either.
 
Old 12-23-2012, 05:19 AM   #2
cascade9
Senior Member
 
Registered: Mar 2011
Location: Brisneyland
Distribution: Debian, aptosid
Posts: 3,718

Rep: Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903
Check your BIOS. Its possible that for some reason your BIOS has turned off sound, networking and USB ports.
 
Old 12-23-2012, 10:42 AM   #3
kox444
Member
 
Registered: Aug 2012
Posts: 110

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
USB is enabled. It is working right now, but I don't know what about later. I don't see any option for sound card. It is integrated sound card. It's also not about networking, I couldn't connect because I was connected via usb.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] My PPAs don't work properly leosubhadeep Linux - Software 19 09-04-2012 05:26 PM
Login don't work properly a_minor Linux - Desktop 3 01-04-2009 05:21 PM
Cannot get flash to work properly with an external USB Audio card - no sound Voland Linux - Software 3 10-02-2008 02:11 PM
USB ports don't work in Open SuSE 10.2 julian.osorio Linux - Software 3 05-12-2007 01:48 AM
gpm don't work properly Duukkis Linux - Software 3 03-21-2004 09:58 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:35 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration