LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-26-2008, 12:09 AM   #1
AlanL
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: New Westminster, B.C.,CANADA
Distribution: Slax. Tinycore. Puppy.
Posts: 109

Rep: Reputation: 15
New motherboard won`t boot HD.


The old MB was a ECS k7s5a. The new one is a ECS 761GX-M754.
The HD is a Seagate 160G ata100. The HD boots OK on the old
MB but not the new one. Lilo=L 01 01 01. Grub=stage 2 read
error. W98= missing file. Plugged another HD in and installed
W98 and it boots OK. Plugged in a HD with grub and it booted.
What`s going on here?
 
Old 07-26-2008, 03:34 AM   #2
storkus
Member
 
Registered: Jun 2008
Posts: 310

Rep: Reputation: 45
This is a tough one, but it definitely sounds like a hardware problem. One thing that's not clear: the good hard drives boot ok on the new and old boards alike while the old one only boots on the old board or does it not boot on either board anymore?

If the drive in question no longer boots on either board, it could be the cable when you moved it. Also verify the jumpers are set correctly (if PATA).

Mike
 
Old 07-26-2008, 09:16 PM   #3
J.W.
LQ Veteran
 
Registered: Mar 2003
Location: Milwaukee, WI
Distribution: Mint
Posts: 6,642

Rep: Reputation: 69
Quote:
Originally Posted by storkus View Post
Also verify the jumpers are set correctly (if PATA). Mike
Agreed, wrong jumper settings could definitely be the cause
 
Old 07-31-2008, 01:22 AM   #4
AlanL
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: New Westminster, B.C.,CANADA
Distribution: Slax. Tinycore. Puppy.
Posts: 109

Original Poster
Rep: Reputation: 15
It was the HD cable!!! I didn`t think it would be because I had
other HD`s working on it. Thanks for the help.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cant boot, motherboard light on jgoulah Linux - Hardware 4 05-28-2006 06:27 PM
New kernel won´t boot. Kernel panic aquarius_kasuia Linux - General 5 10-21-2005 05:02 AM
Grub (error 17) won't boot after new motherboard/vid card.. boot disk anyone? r3dhatter Linux - Newbie 5 02-16-2005 07:52 PM
Boot screen won,t work help!!!!!! drysac Mandriva 4 11-02-2004 01:07 PM
RH9 won' boot due to lack of space ravykanth Linux - Newbie 6 10-27-2003 11:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:07 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration