LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-06-2003, 11:08 PM   #1
PrivatePepper
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Mandrake 9.1 + Creative Sound Blaster PCI 512


I've been lookin around here for a while, but I can't find a straight answer to my problem in particular. Today I downloaded Mandrake 9.1, and I have it all set up and everything. The only thing wrong so far is that I can't get my sound to work, so I went looking for people with similar problems. I downloaded the newest version of the emu10k1 driver, but I couldn't get "make" to work. I went looking in my own driver folders, and I found an emu10k1 folder. I came here, saw someone tell another person to put "insmod emu10k1" as root to enable sound, so I did that. I got a whole bunch of errors along the lines of "unresolved .... blah blah blah", and sound still doesn't work. Whenever I start Xmms, it thinks for a little while and dies. Kaboodle works, as in it starts, but nothing comes out.

I can't get anything done without my music (which I found all by myself on my windows partition)! As mentioned in the title, I'm using a Creative SoundBlaster PCI 512 on Mandrake 9.1.

Thanks!

edit: here are the unresolved symbol errors:

[root@localhost kernel]# insmod emu10k1
Using /lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol ac97_read_proc_Rbae4da72
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_send_sysex_Rfddcbfb3
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_set_instr_Rd85be938
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol ac97_probe_codec_R84601c2b
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_ioctl_Rb66d1f67
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_reset_R56504ca2
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol sound_unload_mididev_Ra6bb414c
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_open_Rf6b3a2fb
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_hw_control_Rb14b22cd
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_kill_note_R2aa31695
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_start_note_R9bdaf24d
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_aftertouch_Rf1ea8a20
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_setup_voice_R4ff47e9d
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_bender_Rba7dd041
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_load_patch_Rf7426da3
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_controller_R892093e0
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_devs_Rb3ae63d0
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol sequencer_init_Rf78f6363
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_panning_Rdb400afa
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol midi_synth_close_Rad45df73
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: unresolved symbol sound_alloc_mididev_Rba413f87

Last edited by PrivatePepper; 07-06-2003 at 11:20 PM.
 
Old 07-07-2003, 01:00 AM   #2
PrivatePepper
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Nevermind, got it to work with my own ingenuity :P
 
Old 07-10-2003, 08:38 PM   #3
dwax
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Distribution: mandrake 9.1
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Hello,

I am also using a Soundblaster PCI 512 card with Mandrake 9.1 and have no sound. If you could tell me what you did to get your sound working that'd be greatly appreciated! Thanks!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound w/ Creative Audigy Sound Blaster Live nyhm Linux - Hardware 10 10-08-2006 05:35 PM
ALSA not working for Creative Sound Blaster Live 24 Bit sound card vishalsonu Linux - Hardware 7 08-20-2005 01:02 PM
Can't make the joypad work - using a Creative Sound Blaster PCI 128 tomas412 Linux - Hardware 0 02-25-2005 12:42 PM
Help Creative Sound Blaster Live 5.1 on Dell w/ mandrake 9.1 Kason Linux - Newbie 12 09-21-2003 01:50 PM
creative modem blaster pci sakeeb Linux - Hardware 1 06-17-2002 09:49 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:07 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration