LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-24-2003, 09:44 PM   #1
SIR_Taco
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Unhappy Relocation Error


I get the following error when I try to run "lpr"

lpr: relocation error: /usr/local/lib/libc.so.6: symbol __libc_stack_end, version GLIBC_PRIVATE not defined in file ld-linux.so.2 with link time reference

I'm running Slackware 8.1 and have been trying to get my printer working for about a week...

anyone ever come across this error before and/or know how to fix it?


Thanks,
SIR_Taco
 
Old 02-25-2003, 08:13 AM   #2
cnjohnson
Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Nashville
Distribution: FreeBSD, Linux, OS-X
Posts: 544

Rep: Reputation: 30
Re: Relocation Error

Quote:
Originally posted by SIR_Taco
I get the following error when I try to run "lpr"

lpr: relocation error: /usr/local/lib/libc.so.6: symbol __libc_stack_end, version GLIBC_PRIVATE not defined in file ld-linux.so.2 with link time reference

I'm running Slackware 8.1 and have been trying to get my printer working for about a week...

anyone ever come across this error before and/or know how to fix it?


Thanks,
SIR_Taco
Try CUPS, instead of lpr and see if that doesn't do it for you. A number of distros are slowly moving to CUPS and away from LPR.

Cheers--
Charles
 
Old 02-25-2003, 03:07 PM   #3
SIR_Taco
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I'm actually using CUPS but I thought (probably wrong though) that CUPS was dependant on lpr to send information to the printer.

Either way CUPS doesn't seem to be working either and I'm wondering if that error message may also be the cause of my CUPS problems.... or is that possible? That message doesn't come up in the error log for cups though.

the problem is that as far as the CUPS error log is concerned my jobs are printing fine and there is no problem. But when I go to restart a "printed" job it says "error-client-not-possible" and I have no clues as to how to correct this or get my printer to actually print.



Any ideas?
SIR_Taco
 
Old 02-25-2003, 03:13 PM   #4
cnjohnson
Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Nashville
Distribution: FreeBSD, Linux, OS-X
Posts: 544

Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally posted by SIR_Taco
I'm actually using CUPS but I thought (probably wrong though) that CUPS was dependant on lpr to send information to the printer.

Either way CUPS doesn't seem to be working either and I'm wondering if that error message may also be the cause of my CUPS problems.... or is that possible? That message doesn't come up in the error log for cups though.

the problem is that as far as the CUPS error log is concerned my jobs are printing fine and there is no problem. But when I go to restart a "printed" job it says "error-client-not-possible" and I have no clues as to how to correct this or get my printer to actually print.



Any ideas?
SIR_Taco
CUPS and LPR are different, and mutually exclusive IIRC.

I'll have to research the error message CUPS gives since I have never gotten it. Does your print queue show your job, or is it empty?
 
Old 02-25-2003, 07:42 PM   #5
SIR_Taco
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ok I'll walk you through what happens;

So I hit print, if I select "preview" ghost-view comes up showing my document as it should be printed fine, no problem there.

So I select "continue printing" and as far as the program is concerned, kwrite for instance, "printing completed".

I have Kjobviewer running alongside so I can see jobs go in and out... my print job gets the status: "processing" then disapears.

if I do a Job Report on the aborted print job:

Attribute - Values
job-id - 27
job-more-info - http://localhost:631/jobs/27
job-uri - http://localhost:631/jobs/27
job-printer-up-time - Tue Feb 25 15:34:45 2003
job-originating-user-name - *myusername*
copies - 1
multiple-document-handling - separate-documents-collated-copies
orientation-requested - 0x3
job-priority - 50
job-originating-host-name - localhost
job-id - 27
job-state - 0x8
job-media-sheets-completed - 0
job-printer-uri - http://localhost:631/printers/Canon_BJC_1000
job-name - /home/phil/Desktop/QXfer
job-k-octets - 21
time-at-creation - Tue Feb 25 15:34:33 2003
time-at-processing - Tue Feb 25 15:34:33 2003
time-at-completed - Tue Feb 25 15:34:33 2003
job-hold-until - no-hold
job-sheets - none none
job-state-reasons - aborted-by-system

So I check my /var/log/cups/error_log:

d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] get_jobs: job->id = 27
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] get_jobs: count = 15
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] copy_attrs(0x80d6658, 0x80d66a8, 0x80d6298, 2)
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] copy_attribute(0x80d6658, 0x80c2ca0[job-originating-user-name,2,42])
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] copy_attribute(0x80d6658, 0x80d66e8[job-priority,2,21])
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] copy_attribute(0x80d6658, 0x80d6468[job-id,2,21])
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] copy_attribute(0x80d6658, 0x80d6420[job-state,2,23])
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] copy_attribute(0x80d6658, 0x80c1e30[job-media-sheets-completed,2,21])
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] copy_attribute(0x80d6658, 0x80d5470[job-printer-uri,2,45])
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] copy_attribute(0x80d6658, 0x80d5540[job-name,2,42])
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] copy_attribute(0x80d6658, 0x80c2de0[job-k-octets,2,21])
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] add_job_state_reasons(0x40341008[5], 27)
D [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] ProcessIPPRequest: 5 status_code=1
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] WriteClient: Removing fd 5 from OutputSet...
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] ReadClient() 5, used=0
D [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] CloseClient() 5
d [25/Feb/2003:15:40:06 -0500] CloseClient: Removing fd 5 from InputSet and OutputSet...

I can't seem to see anything wrong in the CUPS error log (I have it on debug to try to find problems)

maybe a fresh set of eyes could find something in there that's wrong, I've been looking at the same thing too long I think.

Thanks,
SIR_Taco
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Relocation error Baracuda Linux - Software 1 07-29-2004 05:11 PM
relocation error? CPUguy387 Linux - Networking 3 10-26-2003 02:28 PM
Relocation error? CPUguy387 Linux - Newbie 0 10-26-2003 06:28 AM
Relocation error???? LasseOlof Linux - Software 2 07-17-2003 12:17 AM
relocation error: xxxxx: undefined error: Johng Linux - Software 2 10-28-2002 01:39 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:04 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration