LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-09-2003, 05:02 AM   #1
thebeardedladie
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2002
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Chain loading grub from lilo - help!


Hi

I'm pretty new to linux but decided that I wanted to give gentoo a try - I already run mandrake 9 and win xp I created new parttions for it and have installed it from within mandrake using their documentation.

Everything seems to have gone well but I can't boot into Gentoo!

After several attempts at different methods I have installed grub on the boot partition of the gentoo system and I think it should work fine, however mandrake uses lilo as the boot manager. All I want to do is point lilo to grub on partion hda,8 but I can't find any references to how to do this using google, all I find is people saying this is a good idea - not how to do it!

thanks in advance for your help,

doug
 
Old 03-09-2003, 07:18 AM   #2
acid2000
Member
 
Registered: Nov 2001
Location: Exeter, UK
Distribution: Gentoo 1.4
Posts: 243

Rep: Reputation: 30
I don't see why you can't install grub to the MBR to boot all distros.
 
Old 03-09-2003, 03:07 PM   #3
thebeardedladie
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2002
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I kept getting errors when trying to install grub from inside gentoo, it would only let me install it in the partition and not the mbr, i have now configured through a little educated guess work just by pointing lilo to the partition using the other= variable.

Sadly I've done something wrong as it gets to "Uncompressing Kernel... loading kernel" and hangs I managed to find one webpage that said I'd probably compiled iwth the wrong processor support but I went through the whole compilation again with the corect processor and still no joy - where do I go from here?!

thanks for your help,

doug
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
grub(SuSE)/Lilo(Slackware) chain loader problems The Chain Linux - Newbie 32 10-12-2006 05:24 PM
How can I chain boot GRUB (Fedora) from LILO (Slackware)? DaneM Linux - Distributions 6 07-06-2005 04:25 AM
how to chain load grub on a floppy? zero79 Linux - General 11 08-15-2004 04:51 PM
Slackware9.1 loading grub instead of lilo after install Salerebus Linux - Newbie 4 05-27-2004 08:16 PM
lilo/grub not loading siv Linux - Newbie 1 08-22-2003 04:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:32 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration