LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Non-*NIX Forums > General
User Name
Password
General This forum is for non-technical general discussion which can include both Linux and non-Linux topics. Have fun!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-15-2010, 03:44 AM   #1
DeMaio13
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2010
Posts: 0

Rep: Reputation: 0
Unhappy Windows XP sounds don't work after Ubuntu installation


Hello friends,
My Windows XP sounds don't work after Ubuntu installation (on a different physical hard disk). Although my soundcard (soundblaster audigy) works fine with Linux, the same doesn't happen for XP. XP recognizes the card, it plays sounds and videos (wav,mp3,mov,flv), but no sound comes out to the headphones.
What went wrong?

[I uninstalled and reinstalled the SBaudio drivers, with the same result.
No sound. Of course, no device or sound is muted. In Volume Control window, when AUX is unmuted, then Line-In is automatically muted and the opposite. I don't know why this happens. But in any case I hear not a sound]

Please help!
 
Old 06-15-2010, 09:17 AM   #2
{BBI}Nexus{BBI}
Senior Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Nottingham, UK
Distribution: Mageia 4
Posts: 4,305

Rep: Reputation: 205Reputation: 205Reputation: 205
Quote:
Originally Posted by DeMaio13 View Post
Hello friends,
My Windows XP sounds don't work after Ubuntu installation (on a different physical hard disk). Although my soundcard (soundblaster audigy) works fine with Linux, the same doesn't happen for XP. XP recognizes the card, it plays sounds and videos (wav,mp3,mov,flv), but no sound comes out to the headphones.
What went wrong?
Ubuntu is not the cause. Check your mixer settings in XP.
 
Old 06-15-2010, 04:08 PM   #3
DeMaio13
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2010
Posts: 0

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Wink

Thanks. When I changed the PCI slot then the problem was solved. Sound is back.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote desktop in ubuntu 6.06 and 7.04 to windows no sounds pdelcast Linux - Software 1 04-15-2008 10:49 PM
System sounds don't work as well as sounds through a browser Bagmeijer Linux - Newbie 1 03-03-2008 12:53 PM
Some sounds work yhubu Suse/Novell 5 01-08-2005 07:20 PM
sounds won't work sweet*amber Fedora 8 05-08-2004 05:32 PM
CD and sounds work, but no music glennpub Linux - Newbie 2 07-23-2003 11:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:42 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration