Register a domain and help support LQ
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.


  Search this Thread
Old 01-07-2010, 02:06 AM   #1
Registered: Jan 2009
Location: India
Distribution: Fedora, Arch, OpenSolaris
Posts: 112

Rep: Reputation: 20
A little trouble with wvdial in Fedora 12

When I use wvdial, most of the times on first attempt I get output like that
[root@localhost apinder]# wvdial
--> WvDial: Internet dialer version 1.60
--> Warning: inherited section [Modem0] does not exist in wvdial.conf
--> Cannot get information for serial port.
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
--> Sending: AT+CGDCONT=1,"IP",""
--> Modem initialized.
--> Idle Seconds = 2000, disabling automatic reconnect.
--> Sending: ATDT*99***1#
--> Waiting for carrier.
~[7f]}#@!}!} } }2}#}$@#}!}$}%\}"}&} }*} } g}%~~[7f]}#@!}!} } }2}#}$@#}!}$}%\}"}&} }*} } g}%~~[7f]}#@!}!} } }2}#}$@#}!}$}%\}"}&} }*} } g}%~~[7f]}#@!}!} } }2}#}$@#}!}$}%\}"}&} }*} } g}%~~[7f]}#@!}!} } }2}#}$@#}!}$}%\}"}&} }*} } g}
Even if connection is made, no page opens. I have to disconnect and connect again to make it working.Then output is like

Carrier detected. Starting PPP immediately.
--> Starting pppd at Thu Jan 7 12:39:36 2010
--> Pid of pppd: 2468
--> Using interface ppp0
--> local IP address ___.___.__.___
--> remote IP address __.6.6.6
--> primary DNS address
--> secondary DNS address
Can anyone tell me why does it happen? No such problem was there in Fedora 9-11, Opensuse 10.3 and Ubuntu(HH-JJ)
Old 01-07-2010, 07:00 PM   #2
Simon Bridge
LQ Guru
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 198Reputation: 198
This would be with a gprs phane right? The gibberish is characteristic of the start of a ppp session - that stuff is being sent to you to help you connect.

I would not normally expect a web page to open from wvdial. I would normally establish a connection and then open the page in a browser.

I do not know why this gibberish would not happen in earlier releases of fedora. Presumably the configuration is slightly different.



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Adding wvdial to start menu/desktop, running wvdial without shell. Mogget Linux - Desktop 1 08-07-2009 02:08 AM
wvdial problem in fedora salfuser Linux - Newbie 2 01-27-2009 09:02 AM
Wvdial + Airtel Gprs + Fedora kulr Linux - Networking 0 09-01-2008 02:21 AM
Using Fedora 7: Trouble Mounting a USB Attached Fedora 7 Drive SysConWatch Linux - Newbie 6 11-12-2007 06:15 PM
cannot connect using wvdial under Fedora Basel Fedora 0 03-28-2004 11:24 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:52 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration