LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-10-2006, 05:11 PM   #1
sarajevo
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Debian, OpenBSD,Fedora,RedHat
Posts: 228
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 31
pppoeconf do not works on notebook while it works on desktop ...same configuration


Hello,

I have cable connection at home and I set connection using pppoeconf and after few enters and asking for username and password it starts and everything is ok I have very fast connection. Distribution is Debian Sarge..
Couple minutes ago I took my notebook ( also debian sarge installed on it) and pluged cable from cable modem into eth0 on my laptop, then as root I entered pppoeconf ( the same system as on my desktop ) and after scanning eth0 , I got message to check my cables as first reason for error, I checked cables I everything was ok. As second reason for error it says that some other process use pppoe connection.

I tried ps aux|grep pppoe but I did not find anything.

So I am asking all of you out there where I should look and what to correct in order to solve this problem. Setting up connection on my desktop machine was without problems and I am wondering what is wrong with my notebook

Regards
 
Old 06-12-2006, 03:20 PM   #2
zivota
Member
 
Registered: May 2005
Distribution: CENTOS
Posts: 91

Rep: Reputation: 15
It happened to me several times that I have to restart cable modem after I change comp behind it. It looks for some reason it sticks with previous MAC and doesn't want to release it.

Anyway, try this first before you take you laptop apart!!
 
Old 06-12-2006, 03:57 PM   #3
sarajevo
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Debian, OpenBSD,Fedora,RedHat
Posts: 228
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Sometimes it is very difficult solve some probelms alone. I had this problem about cable modem, but now it works thanks to Zivota...
I think the web admins should enable some feature for grading answers on this site something we can find on web site

http://forums1.itrc.hp.com/


thanks

Regards
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mounting works, playing music works, reading tags doesn't Celettu Linux - Newbie 7 08-23-2006 01:27 PM
DNS look up works, ping only works for some sites any ideas? Mantrout Linux - Wireless Networking 3 01-29-2006 12:59 PM
XAWTV works, videodog works, motion works but how to code my own? rylan76 Linux - Hardware 0 01-06-2006 07:30 AM
notebook that modem works ? mrweirdo Linux - Laptop and Netbook 5 03-24-2004 01:35 PM
what laptop / notebook works best? klops Linux - General 7 02-17-2002 06:43 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:55 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration