LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-07-2013, 11:32 AM   #1
utanja
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Europe:Salzburg Austria USA:Orlando,Florida;
Distribution: Debian
Posts: 624

Rep: Reputation: 32
Dlink NAS not connected even thou FSTAB listed.


Using the 3.8 kernel in SID, I am unable to mount my fstab listed networked drive. Worked fine in the 3.2 kernel...


Code:
11.882627] CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13[ 11.882781] CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13[ 13.438565] lp: driver loaded but no devices found[ 13.499241] ppdev: user-space parallel port driver[ 24.310796] CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13[ 24.310949] CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
Any suggestions.....mount -a does not work either.


Code:
11.882627] CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13[ 11.882781] CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13[ 13.438565] lp: driver loaded but no devices found[ 13.499241] ppdev: user-space parallel port driver[ 24.310796] CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13[ 24.310949] CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
 
Old 05-07-2013, 12:38 PM   #2
michaelk
Moderator
 
Registered: Aug 2002
Posts: 11,818

Rep: Reputation: 726Reputation: 726Reputation: 726Reputation: 726Reputation: 726Reputation: 726Reputation: 726
A quick google does indicate this looks like a kernel issue.

Try adding the option sec=ntlm.

Last edited by michaelk; 05-07-2013 at 09:42 PM.
 
Old 05-07-2013, 09:26 PM   #3
utanja
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Europe:Salzburg Austria USA:Orlando,Florida;
Distribution: Debian
Posts: 624

Original Poster
Rep: Reputation: 32
Quote:
Originally Posted by michaelk View Post
A quick google does indicate this looks like is a kernel issue.

Try adding the option sec=ntlm.
Sorry about the double post, I did not realize that this happened.....

Anyway, thanks for the quick reply....I added
sec=ntlm to the user name in my hidden credentials password file and it worked...I did not know what to look for...
 
Old 05-07-2013, 09:43 PM   #4
michaelk
Moderator
 
Registered: Aug 2002
Posts: 11,818

Rep: Reputation: 726Reputation: 726Reputation: 726Reputation: 726Reputation: 726Reputation: 726Reputation: 726
No worries. Thanks for posting back that it worked.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my fstab listed wrong filesystem for a partition newbiesforever Linux - General 9 05-13-2013 03:02 PM
Hosting apache on a linux machine connected to a Dlink router mylvarab Linux - Newbie 1 05-23-2010 03:06 AM
dlink 624 connected momentarily... now won't jimlauman Linux - Newbie 0 06-09-2009 04:19 PM
Can't mount cdrom because it's not listed in fstab Stevetgn Linux - Newbie 2 03-02-2005 11:27 AM
Dlink DLW-G520 is connected to roughter but not able to get online E-man07 Linux - Wireless Networking 0 10-09-2004 04:10 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:15 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration