Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.


  Search this Thread
Old 06-04-2008, 10:01 AM   #1
Registered: Oct 2007
Posts: 50

Rep: Reputation: 15
Can't get displays working in OpenSUSE 10.3 KDE

I am setting up a new OpenSUSE system. I'm trying to get my displays working, but am having zero luck.

My video card is an nVidia geforce 7100 gs (NV44). It has d-sub and dvi. I have two MultiSync LCD2070vx monitors. I've gotten this working before but on a different computer and an ATI card.

Currently, if I go into SaX, it doesn't recognize the monitors (the MultiSync 2070 driver isn't in the list of monitors), it doesn't give me a dual-head option, and it doesn't recognize the native resolution of the monitors (1600x1200).

Old 06-04-2008, 11:32 AM   #2
LQ Addict
Registered: Jul 2002
Location: East Centra Illinois, USA
Distribution: Debian Squeeze
Posts: 5,840

Rep: Reputation: 342Reputation: 342Reputation: 342Reputation: 342
Check the software you have installed. Make certain that you have the nvidia driver installed. Then try a couple of nvidia utilities that come as part of the driver package.


After that, if you still don't have dual-head working, you still have SaX2 to work with.

Last edited by bigrigdriver; 06-04-2008 at 12:27 PM.
Old 06-05-2008, 07:47 AM   #3
Registered: Oct 2007
Posts: 50

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks for the suggestion. Turned out I had installed the wrong nvidia driver, as YAST gave me no indication of which of the two I should choose.

The irony is, ATI is supposed to be worse for Linux than nVidia, but I've done this setup using an ATI card with no problems multiple times :P

Anyway, solved now. Thanks.


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: KDE Displays at SCALE 6x Expo LXer Syndicated Linux News 0 02-18-2008 11:41 PM
openSUSE unofficial KDE repository stopped working? Thora SUSE / openSUSE 2 08-02-2006 10:10 PM
Problem starting KDE - xorg no displays found ZeromusM SUSE / openSUSE 1 05-27-2006 06:26 PM
KDE TV displays interferences since automatic updates of kernel and others pepeq Linux - Software 0 03-31-2005 06:44 PM
KDE 3.2.2-6 - remote desktop shareing with multiple displays Simon_6162 Linux - Networking 0 07-25-2004 06:14 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:57 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration