LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-17-2003, 11:35 AM   #1
stunji
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Can't see multiple LUNS with RH7.2


I'm trying to get a SCSI tape drive, HP Autoloader1/8 VS80, working under RedHat 7.2. The tape device loads OK (LUN 00,) and is accessable under /dev/st0, but the changer device (LUN 01) doesn't show up. I tried enabling multiple LUNS using the RedHat instructions here

kb.redhat.com/view.php?eid=392

...but this doesn't seem to work. Has anyone had a similar problem?


Here's my hardware setup:

Compaq ProLiant 1600R
SCSI adapter: sym53c8xx
kernel version: 2.4.9-34

/proc/scsi/scsi:
Attached devices:
Host: scsi1 Channel: 00 Id: 05 Lun: 00
Vendor: HP Model: C9264CB-VS80 Rev: 5538
Type: Sequential-Access ANSI SCSI revision: 02

lsmod:
Module Size Used by Not tainted
ide-cd 27072 0 (autoclean)
cdrom 28576 0 (autoclean) [ide-cd]
autofs 11556 0 (autoclean) (unused)
tlan 25248 0 (unused)
3c59x 26536 2
st 26324 0
ext3 62624 7
jbd 41092 7 [ext3]
sym53c8xx 58020 0
cpqarray 19808 8
sd_mod 11900 0 (unused)
scsi_mod 98584 3 [st sym53c8xx sd_mod]

Thanks!
 
Old 10-17-2003, 11:36 PM   #2
siddiqu
Member
 
Registered: Mar 2001
Location: India
Posts: 332

Rep: Reputation: 30
Hi..


Add max_scsi_luns=128 in the modules.conf and recreate initrd image.

It will work.

Siddiqu.T
 
Old 10-20-2003, 08:46 AM   #3
stunji
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No, that didn't work It was the first thing I tried-- see the link to RedHat's support site in my original post.

In the end I added this line:

append="max_scsi_luns=128"

to my lilo.conf, and that worked.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fdisk Failure On New Luns From Eva3000 Redhat lvdi744 Red Hat 0 11-23-2005 04:00 AM
multiple luns assigning on FastT600 jtafilagi Linux - Hardware 4 02-11-2005 08:48 AM
Multiple LUNS on Mandrake 10 wihiker Linux - Hardware 0 02-10-2005 05:56 AM
Advanced Server 2.1 max LUNs danrainman Red Hat 0 01-14-2004 11:57 AM
How to configure Linux to support multiple LUNs? troyzeng Linux - Hardware 1 09-03-2003 11:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:55 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration