LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Blogs > iro_number1
User Name
Password

Notices

  1. Old Comment

    A simple way to get ATi working on Mandriva 2009.0 (X1300)

    I haven't tried the LFS :/ i switched my Graphics card to a newer nVidia, if i get some time i'll try to set it up and see if it works.
    Posted 09-21-2009 at 02:43 PM by iro_number1 iro_number1 is offline
  2. Old Comment

    A simple way to get ATi working on Mandriva 2009.0 (X1300)

    Hi, with regards to your LFS system, is there anything special I need to do to the kernel before I start the fglrx*.bin/run install app??

    I've seen this question elsewhere and wonder how you were progressing.

    The beauty of lfs is the foundation of GNU/Linux system is firm.

    If it works with lfs, then any other system should be able to get it (maybe with some hacks).

    Cheers and Regards, Glenn
    Posted 09-20-2009 at 11:02 PM by GlennsPref GlennsPref is offline
  3. Old Comment

    A simple way to get ATi working on Mandriva 2009.0 (X1300)

    Quote:
    Originally Posted by garrydog View Comment
    Hi
    Been reading your how to on ATI drivers.
    I am running ubuntu 8.10 and my video card i " RV610 video device [Radeon HD 2400 PRO]
    vendor: ATI Technologies Inc"
    I just can't get this driver to work on my system .I have tried
    various ways of installing the driver,but on rebooting at the end of the install I get a black screen on the monitor .don't know if you can help me with this ,but all I want to do is get a better screen resolution tham 800x600 .
    Thanks David .
    Well if you just want a better screen resolution, without 3d ACC that is, you can use the vesa driver:

    Code:
    su -
    <password>
    nano /etc/X11/xorg.conf
    and where you see something like:
    Code:
    Section "Device"
      Identifier  "ATI"
      BoardName   "Radeon X1300/X1500"
      VendorName  "ATI Technologies Inc"	
      Driver      "fglrx"
    EndSection
    change "fglrx" to "vesa" that should allow yo to have a normal size desktop.

    I'mm still trying to get the 3d Acceleration working, as soon as i find out some hot details, I'll post them here. I'm also trying to get ATi working on LFS to see if that would be easier and maybe give hints on what's wrong here.
    Posted 03-04-2009 at 06:18 PM by iro_number1 iro_number1 is offline
  4. Old Comment

    A simple way to get ATi working on Mandriva 2009.0 (X1300)

    Quote:
    Originally Posted by iro_number1 View Comment
    In order to check if the driver is working you need to install mesa-demos:

    Code:
    su -
    <password>
    urpmi mesa-demos
    and check the output of the glxinfo:

    Code:
    glxinfo | grep render
    If it works it should print out Yes and if it doesn't then it will be a no.

    Hi
    Been reading your how to on ATI drivers.
    I am running ubuntu 8.10 and my video card i " RV610 video device [Radeon HD 2400 PRO]
    vendor: ATI Technologies Inc"
    I just can't get this driver to work on my system .I have tried
    various ways of installing the driver,but on rebooting at the end of the install I get a black screen on the monitor .don't know if you can help me with this ,but all I want to do is get a better screen resolution tham 800x600 .
    Thanks David .
    Posted 03-04-2009 at 08:49 AM by garrydog garrydog is offline
    Updated 03-04-2009 at 02:38 AM by robertvi
  5. Old Comment
    Posted 03-03-2009 at 10:19 PM by GlennsPref GlennsPref is offline
  6. Old Comment

    A simple way to get ATi working on Mandriva 2009.0 (X1300)

    Quote:
    Originally Posted by GlennsPref View Comment
    Hi, nice howto.

    How do I know the driver installed and is being used?

    Cheers, Glenn
    In order to check if the driver is working you need to install mesa-demos:

    Code:
    su -
    <password>
    urpmi mesa-demos
    and check the output of the glxinfo:

    Code:
    glxinfo | grep render
    If it works it should print out Yes and if it doesn't then it will be a no.
    Posted 02-28-2009 at 02:55 PM by iro_number1 iro_number1 is offline
  7. Old Comment

    A simple way to get ATi working on Mandriva 2009.0 (X1300)

    Hi, nice howto.

    How do I know the driver installed and is being used?

    Cheers, Glenn
    Posted 02-27-2009 at 08:15 PM by GlennsPref GlennsPref is offline

  



All times are GMT -5. The time now is 09:13 AM.

Main Menu
Advertisement

My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration