LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   Slackware 14.1 64 - Logitech Performance MX is not working plug and play (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/slackware-14-1-64-logitech-performance-mx-is-not-working-plug-and-play-4175501436/)

glupa4e 04-12-2014 07:23 AM

Slackware 14.1 64 - Logitech Performance MX is not working plug and play
 
Hello,

i have one mouse - Logitech Performance MX. i am trying to use it under Slackware but it is not working plug and play. i plugged the receiver in the USB and the mouse cursor is not moving when i switch the mouse on. This is a wireless mouse.

dmesg output:
Code:

[ 1434.359730] usb 1-2: USB disconnect, device number 5
[ 1440.655458] usb 1-2: new full-speed USB device number 6 using xhci_hcd
[ 1440.669342] usb 1-2: New USB device found, idVendor=046d, idProduct=c52b
[ 1440.669347] usb 1-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 1440.669350] usb 1-2: Product: USB Receiver
[ 1440.669352] usb 1-2: Manufacturer: Logitech
[ 1440.674939] logitech-djreceiver 0003:046D:C52B.0009: hiddev0,hidraw3: USB HID v1.11 Device [Logitech USB Receiver] on usb-0000:00:14.0-2/input2

Code:

# lsusb
Bus 001 Device 006: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 001 Device 002: ID 04b3:301a IBM Corp.
Bus 001 Device 003: ID 09da:000e A4 Tech Co., Ltd X-F710F Optical Mouse 3xFire Gaming Mouse
Bus 003 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 004 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 004: ID 04b3:301b IBM Corp. SK-8815 Keyboard
Bus 003 Device 003: ID 0bda:0129 Realtek Semiconductor Corp. RTS5129 Card Reader Controller
Bus 003 Device 004: ID 064e:8126 Suyin Corp.

Is there a possibility to get this mouse working under Slackware?

Thank you!

metaschima 04-12-2014 11:37 AM

Make sure the mouse is fully charged and have only one mouse plugged in at once. I have an older version of this mouse and it works fine, except the batteries don't work too well anymore.

cwizardone 04-12-2014 11:53 AM

Quote:

Originally Posted by metaschima (Post 5151268)
Make sure the mouse is fully charged and have only one mouse plugged in at once. I have an older version of this mouse and it works fine, except the batteries don't work too well anymore.

Ditto. Mine has worked for many years. Just plug and play.

Edit: BTW, if and when the rechargeable batteries or the charger stand get flaky, you can use conventional AA batteries (or invest in some new rechargeable batteries).

neymac 04-12-2014 12:17 PM

I use this mouse with Slackware. Did you try it on other computer or the same computer with other OS? Try load one LiveCD distribution or Live USB, then you'll see if the problem is the mouse or your Slackware configuration. To use mine I'd just plugged it.


All times are GMT -5. The time now is 03:50 AM.