LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Zenwalk
User Name
Password
Zenwalk This forum is for the discussion of Zenwalk Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-26-2017, 02:49 AM   #1
dogcatchersito
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2016
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
Zenwalk slight issues


There is two issues that I have ran into after a fresh install. I am used to using WPA_supplicant for the network needs. So I decided to give the gui network connection a try and it works, but when you restart the machine connection does not happen automatically as selected. It will however if you do it by setting up wpa_supplicant. The second thing is that trying to connect to my server shares is nearly impossible. I have altered the smb.conf to reflect my connections but when going thru the fill manager. It acts as if it isn't doing anything. Or it times out while trying to make the connection. If these two things where addressed this could be my daily driver. Other than that it looks and feels amazing. Works outstanding out of the box all things considered.
 
Old 04-06-2017, 10:39 PM   #2
Ztcoracat
LQ Guru
 
Registered: Dec 2011
Distribution: Slackware, Manjaro
Posts: 8,780
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069
Quote:
but when you restart the machine connection does not happen automatically as selected.
I have the same issue with Slackware. Network Mgr I don't think works the same way as wpa_supplicant.

Quote:
It will however if you do it by setting up wpa_supplicant.
That good news.
Is that not what you want?

If so you will most likely have to tweak the configuration file for the Network Mgr for it to automatically connect.

I think wicd is pretty much the same thing that I've got going on with Slackware.

Quote:
The second thing is that trying to connect to my server shares is nearly impossible.
Sorry I won't be much help there.

The serviceconfig is a Zenwalk-specific tool to facilitate control over the installed services.
http://manual.zenwalk.org/en/Startup_Services.html
 
Old 05-08-2017, 07:14 PM   #3
ChuangTzu
Member
 
Registered: May 2015
Location: Where ever needed
Distribution: Slackware/Salix, Devuan, FreeBSD
Posts: 968

Rep: Reputation: 751Reputation: 751Reputation: 751Reputation: 751Reputation: 751Reputation: 751Reputation: 751
Slackware users can provide a bit more help with a distro like salixos.org.
 
Old 05-17-2017, 05:10 PM   #4
Ztcoracat
LQ Guru
 
Registered: Dec 2011
Distribution: Slackware, Manjaro
Posts: 8,780
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069
Is your connection working properly now?
 
Old 05-30-2017, 06:39 PM   #5
dogcatchersito
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2016
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
After trying for a while I ended up going back to Slackware. I tried many things and could not get this working. The main thing was not being able to get this to communicate with an existing samba share. I will wait for the next release and try again thanks for helping me everyone.
 
Old 05-30-2017, 08:08 PM   #6
Ztcoracat
LQ Guru
 
Registered: Dec 2011
Distribution: Slackware, Manjaro
Posts: 8,780
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069Reputation: 1069
Quote:
Originally Posted by dogcatchersito View Post
After trying for a while I ended up going back to Slackware. I tried many things and could not get this working. The main thing was not being able to get this to communicate with an existing samba share. I will wait for the next release and try again thanks for helping me everyone.
Your Welcome:-

Cheers
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slight issues after adding router to network. Cage47 Linux - Networking 3 10-08-2009 11:20 PM
Slight Asterisk GUI Issues on CentOS 5 sseeker Linux - Server 6 01-30-2009 06:22 AM
XGL Suse 10.1 slight issues tfm1 SUSE / openSUSE 1 10-30-2006 08:45 PM
Slight sendmail issues pembo13 Linux - Software 1 09-24-2003 08:41 PM
Slight Networking issues.... djroketboy Linux - Networking 11 06-13-2003 12:25 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Zenwalk

All times are GMT -5. The time now is 04:45 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration