LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-19-2005, 09:11 PM   #1
floyd1966
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Distribution: Ubuntu
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
USB and Firewire devices not detecting


Hi,

I installed Ubuntu last week. Am liking it very much except for onr\e thing.
Its just not detecting my USB devices. When I plugged in my digital camera there was no response so I opened gThumb to download the photos and It says no camera detected. even after selecting my camera in the list.

Next I tried to hook up my iPod in the fire wire port again no reponse.

Did some research on google and found a post that suggest to add user in the plugdev group, No response even after this.

Please help me to get my camera recognized.

TIA
 
Old 06-19-2005, 09:39 PM   #2
verdeboy2k
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: /dev/random
Distribution: Gentoo amd64, CrunchBang amd64
Posts: 350

Rep: Reputation: 32
do a `lsmod' and tell me if the usb-ohci, ehci-hcd, and/or usbcore modules are loaded. if they are, you may just have to manually configure your digital camera (these would be the drivers that are loaded provided you have usb2.0)
 
Old 06-20-2005, 09:17 AM   #3
floyd1966
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Distribution: Ubuntu
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
They are loaded ls mod gives the following listing

ehci_hcd 29444 0
ohci_hcd 19848 0
usbcore 107384 4 uhci_hcd,ehci_hcd,ohci_hcd
shpchp 86116 0
pci_hotplug 30512 1 shpchp



My camera is Canon Powershot A80
 
Old 06-25-2005, 12:41 PM   #4
bibilit
Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Montrouge / FRANCE
Distribution: MANDRAKE 9.2/ DSL / smalllinux / Ubuntu 5.1
Posts: 202

Rep: Reputation: 30
Hi,

not pretty sure but your camera is maybe detected but not mounted.

Like all other usb devices, you should probably have a mount point to get things working.

Try to plug your camera before turning on the computer, the device manager will probably find something for you.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
External USB/Firewire DVD not detecting properly with Suse 9.2 Marshalle Linux - Laptop and Netbook 2 03-13-2005 05:35 PM
Detecting Firewire Drive nutthick Linux - Hardware 0 02-11-2005 07:17 AM
trouble detecting pcmcia devices bubazoo Linux - Laptop and Netbook 5 01-13-2005 10:55 AM
Integrating firewire & USB devices snowman156 Slackware 1 09-22-2004 10:30 PM
Problems installing Mandrake 9.1 on presario(firewire detecting) chon Linux - Laptop and Netbook 7 01-07-2004 03:44 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu

All times are GMT -5. The time now is 08:43 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration