LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-05-2006, 02:09 PM   #1
timclaason
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Ubuntu doesn't load GUI


I just installed Breezy Badger 5.10. I got done with the install, and it doesn't load GUI. I tried startx (with sudo)...it says it can't find it. Do I have to download something or configure something. I'm kind of a Linux newbie, so be gentle with the answers Thanks in advance
 
Old 02-05-2006, 02:50 PM   #2
Netizen
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Texas
Distribution: Slackware and Ubuntu
Posts: 355

Rep: Reputation: 30
Did you tell it to install "server" when the CD booted?

It's been a while since I installed ubuntu but i do not remember it asking to install gnome, i thought it was included in the default desktop install. Now if you told it to setup a server, i do not think it installs any window managers/desktop environments.

Last edited by Netizen; 02-05-2006 at 03:23 PM.
 
Old 02-05-2006, 03:03 PM   #3
timclaason
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I did tell it to setup server. How do I install Gnome?
 
Old 02-05-2006, 03:25 PM   #4
Netizen
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Texas
Distribution: Slackware and Ubuntu
Posts: 355

Rep: Reputation: 30
You can try

#sudo apt-get install gnome

hopefully it will also grab all the required things like xorg and so forth.
 
Old 02-05-2006, 06:24 PM   #5
timclaason
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I reinstalled with the full install. It still doesn't load Gnome. When I try sudo startx, I get a "Connection refused (errno 111). Unable to connect to X server. Am I just doing it wrong?
 
Old 02-05-2006, 06:56 PM   #6
Netizen
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Texas
Distribution: Slackware and Ubuntu
Posts: 355

Rep: Reputation: 30
just do startx, not sudo startx
 
Old 02-07-2006, 07:10 AM   #7
timclaason
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I did a: dpkg --configure -a
That worked. Loaded Gnome on the next reboot.
 
Old 02-19-2006, 10:15 PM   #8
kservik
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2006
Location: Oslo, Norway
Distribution: Ubuntu 5.10
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
user not authorized to run the X server

I get "user not authorized to run the X server, aborting" after typing "startx". How do I fix this?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't load GUI with Ubuntu 5.10 breezy Arles Ubuntu 10 01-27-2006 04:07 PM
Ubuntu GUI Tsukasa7 Linux - Newbie 5 09-01-2005 02:10 PM
[Ubuntu GUI] Changing GUI from Gnome to wmaker MangaManiac Linux - Laptop and Netbook 8 05-08-2005 03:17 PM
I want my Ubuntu Load fireedo Linux - Newbie 2 04-11-2005 09:48 AM
Can't load GUI? synecdoche Linux - General 2 08-25-2004 05:14 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu

All times are GMT -5. The time now is 08:19 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration