LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices


Closed Thread
  Search this Thread
Old 07-23-2006, 09:07 AM   #1
FreeDoughnut
Member
 
Registered: Jun 2006
Distribution: Slackware 10.2, Debian Testing/Unstable, Ubuntu Breezy Badger, working on LFS
Posts: 228

Rep: Reputation: 30
Ubuntu - ALL FINE NOW! - Megathread


The other night, I tried to install some software to impress my friends the other day. I realized that it wasn't working. Adept got stuck on "Waiting for headers". I thought a reinstall might solve the problem, but that was a bad idea. Now it's stuck on "Configuring apt". I was just wondering if my internet connection's gone sour. Maybe the ISP is an anti-Linux plotter. Or maybe the repos are down. So is anyone else having this problem?
 
Old 07-23-2006, 09:41 AM   #2
llamakc
Member
 
Registered: Nov 2003
Distribution: Debian & Ubuntu
Posts: 402

Rep: Reputation: 31
Quote:
Originally Posted by FreeDoughnut
The other night, I tried to install some software to impress my friends the other day. I realized that it wasn't working. Adept got stuck on "Waiting for headers". I thought a reinstall might solve the problem, but that was a bad idea. Now it's stuck on "Configuring apt". I was just wondering if my internet connection's gone sour. Maybe the ISP is an anti-Linux plotter. Or maybe the repos are down. So is anyone else having this problem?
They appear to be down. For me it's archive.ubuntu.com and security.ubuntu.com. Oh, and I can't get to ubuntu.com via port 80 either.
 
Old 07-23-2006, 11:02 AM   #3
Matir
LQ Guru
 
Registered: Nov 2004
Location: San Jose, CA
Distribution: Ubuntu
Posts: 8,507

Rep: Reputation: 126Reputation: 126
Same here - unable to connect to repositories.
 
Old 07-23-2006, 11:04 AM   #4
leupi
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Annapolis, Maryland, USA
Distribution: Ubuntu 11.04, Mint 11.11, Xubuntu 11.11
Posts: 458

Rep: Reputation: 30
I was just about to make a post regarding the same thing. Looks like I am not alone...
 
Old 07-23-2006, 11:06 AM   #5
Mountain Man
Member
 
Registered: Jul 2006
Distribution: Ubuntu 11.10 (desktop), lubuntu 11.10 (netbook)
Posts: 73

Rep: Reputation: 15
I was planning to switch my main linux machine from Suse 10.1 to Ubuntu this weekend, but it looks like I picked the wrong time! I've never had this happen with another distro, but I hope this isn't an ongoing issue. When the servers were working I was very impressed. Yesterday when I couldn't get the sources to refresh I went to the ubuntu web site and found some alternate repositories. This was on my test machine, but when I went to pull this up this morning to install on my main machine I found that I can't even access the main ubuntu site (as was said above).

Bummer! All backed up and no place to go!
 
Old 07-23-2006, 11:10 AM   #6
leupi
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Annapolis, Maryland, USA
Distribution: Ubuntu 11.04, Mint 11.11, Xubuntu 11.11
Posts: 458

Rep: Reputation: 30
I've used Ubuntu on and off for about a year now and steadily for the past month and this is the first time that I recall this repository thing ever happening. And I agree with you, aside from this I am VERY impressed.

P.S. I just have this little mounting issue that I can't seem to solve...
 
Old 07-23-2006, 11:13 AM   #7
Matir
LQ Guru
 
Registered: Nov 2004
Location: San Jose, CA
Distribution: Ubuntu
Posts: 8,507

Rep: Reputation: 126Reputation: 126
I've been using Ubuntu on one machine or another for almost two years and have never seen the sites and repositiories down before. Anyone know of any mirrors?
 
Old 07-23-2006, 11:13 AM   #8
Dinerty
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Location: UK
Distribution: Ubuntu 6.06 Dapper
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Repos are down for me also.

ubuntu.com and the forums are also down
 
Old 07-23-2006, 11:15 AM   #9
leupi
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Annapolis, Maryland, USA
Distribution: Ubuntu 11.04, Mint 11.11, Xubuntu 11.11
Posts: 458

Rep: Reputation: 30
Wow, I can't get to ubuntu.com, ubuntuforums.org, or canonical.com. Did Mark not pay his ISP bill this month?
 
Old 07-23-2006, 11:23 AM   #10
Matir
LQ Guru
 
Registered: Nov 2004
Location: San Jose, CA
Distribution: Ubuntu
Posts: 8,507

Rep: Reputation: 126Reputation: 126
On freenode IRC, #ubuntu: Many ubuntu services are down - people are working to restore them
 
Old 07-23-2006, 11:28 AM   #11
brickbat
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Ubuntu - site, forums, repositories - Down Megathread

Hi,

I have tried
www.ubuntu.com
www.ubuntuforums.org
wiki.ubuntu.com

Alll of them are down. Is it me or is it them? All other websites are fine for me.

Ciao
bb
 
Old 07-23-2006, 11:40 AM   #12
impeteperry
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Riverside, RI, USA
Distribution: Ubuntu/Kubuntu
Posts: 308
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 31
Ubuntu - site, forums, repositories - Down

Hi
I have 3 computers a, b & c connected to surge protectors.

a: is a few months old compaq with 2 drives
b: is a few years old compaq with 2 drives
c: is a few decads old no-name with 2 drives.

a: had Kubuntu 6.06 on drive1, Kubutu 5.10 on drive2
b: had Windows ME on drive1, Kubuntu 6.06 on drive2
c: had Kubuntu 6.06 on both drives.

Before I went away for a few days, I turned the computers off, but left the surge protectors on.

When I returned.
a: drive1 ok, drive2 had errors on booting
b: when turned on, "no hard drives found" message came up
c: drive1 had errors, drive2 not found.

a: installed Kubuntu 6.06 on drive2 - ok
b. installed Kubuntu 6.06 on both drives. problems on both
c. installed Kubuntu 6.06 on both drives - ok.

Problems on computer b, same on both drives:
Installation hung on "apt" for a long time then completed installation.

When attempting to edit "sources.list" there were several instances of the line
Quote:
# Line commented out by installer because it failed to varify:
I went ahead and removed the "#" from several of the items anyway.

On running "sudo ape-get update" I got a lot of "could not connect to security.ubuntu..,..." messages.

No problem connecting to internet
No problem with "xorg.conf"

I tried a very old (6 gig) drive and installation when ok.

Any help would be most appreciated
 
Old 07-23-2006, 11:42 AM   #13
TruANTOlogy
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Baltimore, MD; Planet Earth
Distribution: Ubuntu 6.06
Posts: 41

Rep: Reputation: 15
Nope, their down for me too...any ideas on why?
 
Old 07-23-2006, 11:48 AM   #14
chomski
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2006
Location: South coast, UK
Distribution: Debian
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
I did a complete re-install on my work laptop at 9am GMT, got the updates done by 10am.
Think I was very lucky as I've seen nothing of the Ubuntu main sites or forums since midday.

Hell of a breakdown, but these things happen from time-to-time.
 
Old 07-23-2006, 11:51 AM   #15
mimithebrain
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: ~
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 843
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
same here

nuts, I'm going on a trip where I'll get no internet to install my DVD support to watch movies.

I hope it comes back up very soon.
 
  


Closed Thread

Tags
mirrors, solution, ubuntu


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu/Demudi Live Cd loads fine, Installer version won't make the X desktop loninappleton Ubuntu 7 06-22-2012 09:21 AM
The Ultimate "When Will The Next Slackware Release Arrive" MegaThread slackamp Slackware 1429 10-03-2006 06:47 AM
Grub can't fine Ubuntu leupi Linux - Software 4 07-20-2006 01:21 PM
I install Ubuntu fine dominionlife Linux - Distributions 8 01-21-2005 09:16 AM
I install Ubuntu fine dominionlife Linux - Software 3 01-03-2005 12:51 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu

All times are GMT -5. The time now is 06:29 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration