LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-20-2008, 12:37 AM   #1
maiden2
Member
 
Registered: Dec 2007
Location: Italy
Distribution: Ubuntu 8.10
Posts: 106

Rep: Reputation: 15
Pulseaudio error in ubuntu 8.10


Hello everybody,

I declare in advance not to possess specific knowledge around the "audio" features of my Ubuntu 8.10 new PC, but from a month ago, a lot of times I was unable to play audio files due to unknown System Problems: yesterday, testing some diagnostic software like "gnome-system-log", I found these logs on my "users logs" section:

Code:
Nov 20 00:32:32 hal-9000 pulseaudio[6424]: protocol-esound.c: pulsecore/protocol-esound.c: Failed to create sink input.
Nov 20 00:43:29 hal-9000 pulseaudio[6424]: protocol-esound.c: pulsecore/protocol-esound.c: Failed to create sink input.
Nov 20 00:54:17 hal-9000 pulseaudio[6424]: protocol-esound.c: pulsecore/protocol-esound.c: Failed to create sink input.
Nov 20 01:05:11 hal-9000 pulseaudio[6424]: protocol-esound.c: pulsecore/protocol-esound.c: Failed to create sink input.
Nov 20 01:16:07 hal-9000 pulseaudio[6424]: protocol-esound.c: pulsecore/protocol-esound.c: Failed to create sink input.
Nov 20 01:29:16 hal-9000 pulseaudio[6424]: protocol-esound.c: pulsecore/protocol-esound.c: Failed to create sink input.
Nov 20 01:40:08 hal-9000 pulseaudio[6424]: protocol-esound.c: pulsecore/protocol-esound.c: Failed to create sink input.
Nov 20 01:50:52 hal-9000 pulseaudio[6424]: protocol-esound.c: pulsecore/protocol-esound.c: Failed to create sink input.
Could you suggest me some solution? How should I solve this audio configuration problem? I specify that thaat this error is encuntered because of a configuration conflict or something like that because I didn't activate any pulseaudio resource directly.

My config is:
SO: Ubuntu "Intrepid"
CPU 0: Intel Core 2 duo E 4500 @ 2.20GHz
CPU 1: Intel Core 2 duo E 4500 @ 2.20GHz
Kernel: 2.6.27-8-generic
GNOME 2.24.1
Free HDD space available: 155 GB

Last edited by maiden2; 11-20-2008 at 12:44 AM.
 
Old 11-25-2008, 04:38 PM   #2
syntaxerrorsix
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2008
Location: Lakeland, FL
Distribution: Ubuntu 8.10
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Well I'm certainly no expert but I had audio problems that stemmed from having pulseaudio selected in the "sessions" tab. Once I unchecked that box my audio problems disappeared. Found under system/preferences/session. To date I have had no reason I'm aware of to research the problem further. Hope it helps.
 
Old 11-26-2008, 03:41 AM   #3
beachboy2
Senior Member
 
Registered: Jan 2007
Location: Wild West Wales, UK
Distribution: Linux Mint 21 MATE, EndeavourOS, antiX, MX Linux
Posts: 4,015
Blog Entries: 34

Rep: Reputation: 1471Reputation: 1471Reputation: 1471Reputation: 1471Reputation: 1471Reputation: 1471Reputation: 1471Reputation: 1471Reputation: 1471Reputation: 1471
I appreciate that it is not good form to recommend looking at a link in another forum but there we are.

If you search the Mulimedia and Video section of the Ubuntu forums you will find that pulseaudio is a very popular topic.

Here is one which may be useful:

http://ubuntuforums.org/showthread.p...sound+settings

Also look at the Sound Settings section in here.

http://ubuntuforums.org/showthread.p...+settings+8.10

Last edited by beachboy2; 11-26-2008 at 03:45 AM.
 
Old 03-01-2010, 04:48 AM   #4
olaf
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
For reference only:

Had similar errors and behaviour.

Turned out my KVM virtual machine was the issue.
I removed the sound card from within the virt-manager configuration and the problem was solved.
I'm sure there is a work around but I don't use sound in the client so it's fine for me.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pulseaudio kde4 sycamorex Linux - Software 5 01-07-2010 03:32 PM
Pulseaudio RAFAL Linux - Software 7 08-23-2008 03:37 PM
pulseaudio +Mic problems setlec_seta Mandriva 4 06-08-2008 06:07 PM
Amarok doesn't start after trying PulseAudio sydney-troz Linux - Software 1 02-16-2008 10:55 PM
pulseaudio, which modules to load? lugoteehalt Linux - Software 2 07-19-2007 08:59 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu

All times are GMT -5. The time now is 02:04 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration