LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices


Reply
 
Search this Thread
Old 06-21-2010, 10:32 PM   #1
Tim Johnson
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Palmer, Alaska
Distribution: ubuntu 10.04, Slack 13.0/32-bit
Posts: 206

Rep: Reputation: 30
Monitor Screen on ubuntu 10.04 goes blank frequently


I have a new ubuntu 10.04 install, it is the third that I have done
recently. On this particular install (unlike the others) the screen goes
unexpectedly blank at seeming random intervals
and any motion restores the screen. It is acting like
a screen saver with the blank screen option set. My screensaver
preferences are set to use a screen saver 'for a 7-minute idle period.
The lock screen option is off.
For AC power management never is chosen for "put computer to sleep" and
30 minutes is chosen for the "put display to sleep" option.

This is a compaq presario desktop.

Please let me know how to disable this feature.
It is an absolutely nerve-wracking problem!
thanks
tim
 
Old 06-22-2010, 03:11 PM   #2
yooy
Senior Member
 
Registered: Dec 2009
Posts: 1,274

Rep: Reputation: 145Reputation: 145
Quote:
the screen goes
unexpectedly blank at seeming random intervals
does it turn black after some interval of time? Did it work well on other versions of ubuntu?
 
Old 06-22-2010, 04:00 PM   #3
Tim Johnson
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Palmer, Alaska
Distribution: ubuntu 10.04, Slack 13.0/32-bit
Posts: 206

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally Posted by yooy View Post
does it turn black after some interval of time?
No specific interval that I can see.
Quote:
Did it work well on other versions of ubuntu?
This is a new machine (compaq). I have another machine here - Gateway with
nvidia, which is older and I have not had that experience with older
versions of ubuntu.

The compaq machine in question just did something on it's own as I was typing to
you on the Gateway. It went blank for just a second and then the screen
returned.
BTW: Since I started this thread, I have installed the proprietory
nvidia driver (recommended one) on both the compaq and the gateway, but
the compaq is obviously still acting goofy.
I really appreciate the reply.
thanks
tim
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'input signal out of range' (blank screen) using hp vs17 monitor when running ppracer sirius57 Linux - Hardware 1 10-10-2009 03:05 PM
Monitor screen goes blank on installing libXft.so.1 in FC6 snborah Linux - Software 5 02-21-2009 12:47 AM
blank screen when set to correct LCD monitor in CentOs5 ufmale Linux - Hardware 1 04-28-2008 04:48 AM
On knoppix STD Startup Screen goes blank and monitor light flashes... ygn Linux - Newbie 5 09-12-2005 04:10 PM
Please Help: Probing monitor failed, hence blank screen mhi Linux - Laptop and Netbook 2 11-09-2004 09:07 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:37 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration