LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-17-2009, 08:10 AM   #1
petergeeter
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2009
Posts: 3

Rep: Reputation: 2
Question Can't get sound card to work with ubuntu


Hi, I loaded ubuntu onto hard drive and like it well except can't get sound card to work, have deleted all previous on hard drive incl. card driver that worked on windows. only detail on cerd is "Creative labs, Mod CT4740 Trade name FC Ser. No. M4740910001586". Any ideas anyone?

Last edited by XavierP; 10-17-2009 at 10:02 AM. Reason: Moved to Ubuntu
 
Old 10-17-2009, 12:58 PM   #2
callumacrae
Member
 
Registered: Sep 2009
Distribution: Fedora and Ubuntu
Posts: 126

Rep: Reputation: 22
I know it sounds really obvious, but have you turned the volume up? If you go into sound setting there is more than one volume control, turn them all the way up.

~Callum
 
0 members found this post helpful.
Old 10-18-2009, 05:56 AM   #3
9nine9
Member
 
Registered: Nov 2001
Distribution: Debian, Fedora, Kubuntu, Puppy
Posts: 166

Rep: Reputation: 30
Same problem with Kubuntu 8.04 and Shuttle K48

I think I probably should have started a new thread. Sorry.

Last edited by 9nine9; 10-18-2009 at 03:47 PM. Reason: Wrong thread.
 
0 members found this post helpful.
Old 10-18-2009, 07:31 PM   #4
MikRose
Member
 
Registered: Mar 2006
Location: Arizona
Distribution: Linux Mint 17, Ubuntu 14.04
Posts: 89

Rep: Reputation: 15
sound card on ubuntu

You don't say which Ubuntu you are using.
I had a sound card on a Dell desktop when I installed Ubuntu Jaunty that it didn't recognize. I don't remember the exact steps, and I will try to find them, but it involved going to the Creative site, downloading the drivers, then using Linux commands to install and recognize the card.
 
Old 10-19-2009, 05:57 AM   #5
9nine9
Member
 
Registered: Nov 2001
Distribution: Debian, Fedora, Kubuntu, Puppy
Posts: 166

Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally Posted by MikRose View Post
You don't say which Ubuntu you are using.
After posting my problem, I realized I had posted it to the wrong thread because it isn't really a "sound card" problem as my audio is built into the motherboard.

My apologies to the forum.

So anyway, I started a new thread here:
http://www.linuxquestions.org/questi...7/#post3724118
 
0 members found this post helpful.
Old 10-20-2009, 05:47 PM   #6
petergeeter
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2009
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 2
Hi 9nine9 , MilkRose callumacrae, I am using ubuntu 9.04 and I have a creative labs sound blaster. I am a complete novice at ubuntu but am learning and so should not have started thread. Thanks for your interest, I will probably thread again when I know more. Bye, petergeeter .
 
1 members found this post helpful.
Old 10-22-2009, 02:50 PM   #7
petergeeter
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2009
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 2
Have solved the sound problem, took sound from mini jack socket at front of tower, can't get sound from card still,perhaps it is going to the front.
 
1 members found this post helpful.
Old 10-22-2009, 03:17 PM   #8
9nine9
Member
 
Registered: Nov 2001
Distribution: Debian, Fedora, Kubuntu, Puppy
Posts: 166

Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally Posted by petergeeter View Post
"Creative labs, Mod CT4740
I found a couple of threads on the Ubuntu forum with your sound card model number mentioned in them. Maybe they'll help you out.

Here

and here.
 
0 members found this post helpful.
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu recognises SB Live! 24 Sound card, but still no sound...! Headlock Linux - Hardware 1 03-11-2009 03:24 AM
HDA intel Sound Card Sounds problems with intel sound card on Ubuntu zengingok Linux - Hardware 9 08-17-2007 10:52 AM
Sound problems with ubuntu 4.1 and a realtek sound card linux-novice Linux - Newbie 1 02-18-2006 11:44 PM
Will Ubuntu Work work With my Wireless Card? PulsarSL Ubuntu 3 10-07-2005 10:33 PM
midi / synth sound with SIS7012 aka Intel i8x0 onboard sound card does not work wahwah Linux - Hardware 1 11-10-2003 05:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:20 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration