LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-02-2006, 11:39 AM   #1
danran
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Location: San Francisco
Distribution: Debian 2.4.27-2-386
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
Can't find /dev/sda4 anymore when booting !


I have XUbuntu Dapper 6.06 installed on my PC. I have dual-booting setup for Windows XP and XUbuntu. The problem is I can't boot into Linux anymore. It's giving me an error right after initrd loads that says:

mount: Mounting /dev/sda4 on /root failed: No such device

It then brings me to a BusyBox cmd line. The Windows XP boots up fine, so I know it's not a loose HDD cable or anything physical. The last thing I was doing was trying to get Compiz/XGL working on XUbunutu. I rebooted and it gave me these errors. I tried manually mounting /dev/sda4 to /mnt and it gives me the error:

mount: Mounting /dev/sda4 on /mnt failed: Invalid argument

I have not modified my /etc/fstab since I installed XUbunutu. I'm puzzled...
 
Old 10-02-2006, 05:11 PM   #2
danran
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Location: San Francisco
Distribution: Debian 2.4.27-2-386
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Oh yea, I can mount the sda4 partition from my xubuntu live cd just fine. My partitioning scheme is like this:

/dev/sda1 (fat16) dell utility partition
/dev/sda2 (ntfs) winxp
/dev/sda3 (extended)
/dev/sda5 (ntfs) data_backup
/dev/sda6 (linux swap)
/dev/sda4 (ext3) linux root install
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mount: /dev/sda4 is not a valid block device ADJ Linux - Hardware 4 08-01-2006 04:53 AM
Disappearing /dev/sda4 and external USB Zip Drive rps63ifid Mandriva 1 01-08-2005 02:16 PM
kernel 2.6.7 - palm /dev/ not there anymore tw001_tw Slackware 2 12-29-2004 08:14 PM
can't boot anymore /dev/hdb -> /dev/hde broxtor Linux - Hardware 4 11-13-2004 10:55 AM
can't mount zip: /dev/sda4 is not a valid block device tigerflag Linux - Hardware 5 11-02-2003 12:49 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu

All times are GMT -5. The time now is 08:34 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration