LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
Password
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-28-2006, 09:00 PM   #1
Red Knuckles
Member
 
Registered: Jan 2006
Location: Colorado USA
Distribution: Debian AMD 64 Testing, Sabayon Linux x86-64 3.4, and Ubuntu AMD 64 7.04
Posts: 235

Rep: Reputation: 30
Question Zen-updater Doesn't Work, But zmd is running


I can use 'Install Software' from 'K--Menu>System>Configuration' as well as 'Remove Software' but when I try to use 'Software Updater'
the bouncing icon bounces for a while but then stops and then never opens. Also I don't have the icon in the menu panel. According to 'Remove Software' Zen-updater is installed. When I run '/etc/init.d/novell-zmd' I get these results:

# /etc/init.d/novell-zmd status
Checking for ZENworks Management Daemon: running
:~ # /etc/init.d/novell-zmd restart
Shutting down ZENworks Management Daemon done
Starting ZENworks Management Daemon done
:~ # /etc/init.d/novell-zmd status
Checking for ZENworks Management Daemon: running

What could be the problem? I have installed the 'libzypp' patch that is supposed to correct the problems with Yast/ZMD.
 
Old 08-29-2006, 01:57 PM   #2
rwc_zippy
Member
 
Registered: Jul 2006
Posts: 31

Rep: Reputation: Disabled
I had the same problems... just after an upgrade from 10.0 to 10.1... I messed about for hours but couldn't rectify the problem so I just toasted the newly upgraded 10.1/10.0 partiton and clean-installed 10.1... no problem after that.

I know that this really isn't the best advice for how to fix the problem... but hey, at least you're not alone!
 
Old 08-30-2006, 08:00 PM   #3
Red Knuckles
Member
 
Registered: Jan 2006
Location: Colorado USA
Distribution: Debian AMD 64 Testing, Sabayon Linux x86-64 3.4, and Ubuntu AMD 64 7.04
Posts: 235

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Problem Solved

Ok, my problem turned out to be much simpler and also no doubt self inflicted. Zmd and the zen-updater were working I just couldn't see the zen-updater. This turned out to be a permissions problem. Like a lot of us when I first installed 10.1 I determined that the Yast/ZMD package manager was broke so I got comfortable with Smart and forgot what I had done in Yast/ZMD. I learned again how to start 'Software Updater' by issuing the command ' 'zen-updater --help and thereby learned that I could start 'Software Updater' by 'zen-updater --no-tray' then I noticed that I had enabled in 'Software Updater>Configure>Preferences' I had enabled 'Start the Software Updater on login' both as user and as root. When I disabled this in root but kept it in user it worked. Simple.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
remove zen updater from startup? little_penguin SUSE / openSUSE 10 12-17-2006 12:26 AM
Zen updater stopped working DoctorWynn SUSE / openSUSE 24 10-19-2006 03:05 AM
zen-updater stalls SUSE 10.1 tiddy SUSE / openSUSE 2 08-26-2006 12:48 PM
zen software updater help little_penguin SUSE / openSUSE 1 08-06-2006 05:43 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE

All times are GMT -5. The time now is 12:58 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration