LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   SUSE / openSUSE (https://www.linuxquestions.org/questions/suse-opensuse-60/)
-   -   unable to connect to internet (https://www.linuxquestions.org/questions/suse-opensuse-60/unable-to-connect-to-internet-286720/)

symb0lism 02-05-2005 06:27 PM

unable to connect to internet
 
Hello,

I'm a linux newbie. After installing SuSE 9.2 Eval sucessfuly, I tried to connect to the internet with it. It does not allow me to do so. My computer dual-boots with windows XP and SuSE 9.2. I have a cable modem and a router. I'm not entirely sure I set the network card under YaST correctly.


Thanks.

bruno buys 02-05-2005 07:11 PM

As root, do
ifconfig

This will tell you if you have an IP, and how suse calls your eth card, which most likely will be eth0.
If you donīt have an IP, try

ifup eth0
and see if it grabs an IP.

If you already have one, try to ping google (64.233.187.104)
First with the name:
ping www.google.com
If you can ping google by the name, you are set. If not, try with the IP:
ping 64.233.187.104

If you can ping google by the IP but not by the name, you need a DNS server set up.
Good luck, and keep us posted.

symb0lism 02-05-2005 07:52 PM

It says there is no configuration on eth0 or eth1, eth1 is where the ethernet card that I want to use is set on.

HenchmenResourc 02-05-2005 08:30 PM

Judging by your last response I'm guessing that you have two ethernet cards, if this is the case are they both built into your mtother board?

If they are they may be bridged (I think this is the right term) if thats the case you may have to use the one set as eth0 and not the one set as eth1.

symb0lism 02-05-2005 11:21 PM

how can I change it? THe motherboard one is defective and I've never been able to successfuly use it.

Thanks.

kingterr0r 02-08-2005 03:56 AM

In the BIOS setup, make sure the the Onboard LAN Interface is enabled.

symb0lism 02-08-2005 10:39 PM

Got it working!

I actually had to turn OFF the onboard lan interface.

kingterr0r 02-09-2005 05:56 AM

Thats good, have fun now!

shankarnarayan 06-17-2006 06:24 AM

unable to connect to internet throught linux suse
 
When connected to the browser it always displays unknown
host error. Please solve the problem.


All times are GMT -5. The time now is 06:00 PM.