LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
Password
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-09-2006, 03:16 AM   #1
Sister_Clamp
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2006
Distribution: Kubunbu 6.06, openSuSE 10.1 [, DSL]
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Unhappy Suse 10.1 - doesn't recognize all RAM on Dell PowerEdge 1300


Hi guys--

You were so great letting me vent when installing Kubuntu on my laptop, I was emboldened to traverse further...

I've now installed OpenSuSE 10.1 on my DELL PowerEdge 1300. Originally, the kernel didn't recognise the dual-processor, so I downloaded and installed the kernel-smp through YAST. Now, Linux is recognizing Processor 0 and Processor 1 (both Pentium III Coppermine's).

Still have problems with RAM though. I have approx. 0.75GB RAM installed but system monitors tell me I only have 376.5MB. As you can imagine, it's running like a dog. I'm open to any suggestions...

Regards,
S_C
 
Old 09-10-2006, 08:23 AM   #2
bigrigdriver
LQ Addict
 
Registered: Jul 2002
Location: East Centra Illinois, USA
Distribution: Debian stable
Posts: 5,908

Rep: Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355
Open a console, su to root, and run 'hwinfo --memory'. What output do you get, especially "Memory Size"?
 
Old 09-10-2006, 05:41 PM   #3
Sister_Clamp
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2006
Distribution: Kubunbu 6.06, openSuSE 10.1 [, DSL]
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi bigrigdriver--

Did something even simpler...went into the BIOS. Not reading full memory there. Will have to reseat my RAM and retest and that should take care of things.

Thanks for the hwinfo command parameter; will store that for future reference. At the moment, still preferring Kubuntu over SuSE though...

S_C
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for Dell Inspiron 1300 whole drivers for Suse 10.0 vbo Linux - Hardware 1 09-05-2006 02:13 PM
Newb having problems installing Suse 10.0 on a Dell Poweredge Server TaiZhen Maximus SUSE / openSUSE 2 10-15-2005 06:56 PM
Dell Poweredge sc420 NIC and SUSE 9.1 estruble Linux - Newbie 2 04-14-2005 06:02 PM
3c905C-TX/TX-M not working on Dell PowerEdge 1300 [GOD]Anck Linux - Networking 4 12-16-2004 07:50 AM
Wireless connection issue with Suse 9.1 and Dell TrueMobile 1300 berbsd Linux - Laptop and Netbook 3 05-19-2004 10:07 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE

All times are GMT -5. The time now is 08:43 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration