LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
Password
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-03-2005, 11:32 PM   #1
miamitj
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Location: Miami
Distribution: Mandrake 10
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
Ndiswrapper ok but Yast wont show card...


hey all -- Im a noob and need some help ...

I removed/installed currect ndiswrapper without problems, wrapped a win x64 driver with my 64bit suse 9.3. ndiswrapper -l shows driver is loaded and hardware is present.

In yast I can see the card in the hardware section but the card is not located under the network devices section ... This makes it difficult for me to setup my card to work on my net (wpa-psk, an unbroadcasted ssid). I have tried manually with some of the comands I have seen and have had no luck at all. I cant find a good writeup on how to configure the card without yast esspecally the WPA ...

Id rather just use Yast -- (im a win noob) -- any ideas why its not comming up (I have tried like 5 drivers and all are the same). And ideas how to get it up?

If all else fails I can do it in Konsole -- anyone know where I can get a writeup on it?
 
Old 09-04-2005, 11:34 PM   #2
lwfinger
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Distribution: SuSE 9.1, 9.2, 9.3
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
Are you really sure that ndiswrapper is OK? There are two parts to ndiswrapper - the first is the command part that you use with the ndiswrapper -l command. The second is a kernel module. You can check that it is loaded by the lsmod command. If it is not present, you will need to issue a modprobe ndiswrapper command. At that point, it should show up in the YaST network devices list.

My experience with configuring WPA-PSK with YaST was not all that good. For WPA, you will also need wpa_supplicant and configure it. See http://hostap.epitest.fi/wpa_supplicant/

Larry
 
Old 09-06-2005, 02:12 AM   #3
miamitj
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Location: Miami
Distribution: Mandrake 10
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
thx for the info ...

but when I booteed the linux system to try what yoou said -- I was online and it was working ... I have no idea what happend -- but I am happy it did ...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Webpage wont show up. JerryMcFarts Linux - General 4 04-24-2005 09:27 PM
delete user that doesnt show up in Yast??! blink_00 Linux - Newbie 1 01-01-2005 03:09 PM
X wont show movitto Linux - Hardware 3 06-08-2004 09:36 PM
USB Hotplug (card reader) wont show up bkeating Linux - Software 5 09-19-2003 09:56 PM
Text wont show up - Help WarChild Linux - Hardware 33 03-18-2003 10:53 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE

All times are GMT -5. The time now is 06:54 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration