LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
Password
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-17-2005, 06:15 AM   #1
dg77
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Distribution: SuSE 9.2
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Mouse pointer freezing


I should start by saying that I don't know too much about linux (as will probably become obvious).

I am running Suse 9.2.

I found the mouse wheel was no longer scrolling. I started YAST to see what mouse model was listed, chose a different model and clicked 'test'.
The mouse pointer froze and I ended up switching off the machine and rebooting. When I got to the user log-in dialogue there was the pointer still in the same place on the screen.

I have tried repairing from the Suse 9.2 dvd.
It tells me that package yast2-trans-en is missing but when I select 'repair' it says 'installation of missing package not successful'.
Then it finds problems with postfix and yast2-installation. I selected these for repair and got the message 'reinstallation of unverified packages was not successful'.

All this time the pointer was working fine but when it booted from the hard disk it ends up at the user log-in dialogue with the pointer still frozen.

Is it possible to fix this or should I abandon it, reformat the hard disk and start again. I have managed to save most (though not all) of my data on to a USB drive using a Knoppix dvd.
 
Old 10-17-2005, 06:52 AM   #2
RedShirt
Senior Member
 
Registered: Oct 2005
Location: Denver
Distribution: Sabayon 3.5Loop2
Posts: 1,150

Rep: Reputation: 45
I got that very same issue myself during my attempt to install SuSE 9.3. I tried using other mice, ranging from 2 button, to higher end 9 button mice in an attempt to trick it into working. It did not work. So I went with SuSE 10 and did not have that issue again.

I personally abandoned the issue, but that is because I am a newbie who was just fed up with other little parts that weren't quite working right too, and I had hoped 10 would fix this when it was released. For me they did.

I don't know if that helps or not, but good luck.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No mouse pointer (cursor), mouse does work whizz Linux - Hardware 6 04-04-2006 09:00 PM
disconnect USB mouse data from the mouse pointer Yeronimo Programming 0 04-07-2005 03:26 AM
Erratic mouse pointer with wireless USB mouse jomax Fedora 0 01-04-2005 03:38 AM
Mouse pointer does not respond to mouse after boot??? nilsamon Fedora 2 03-12-2004 11:49 AM
The you have a Mouse Pointer Problem(mouse stick top left)here is the solution. dr4ven Linux - Hardware 0 05-25-2003 05:53 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE

All times are GMT -5. The time now is 10:07 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration